Irfan Smajlagić vodi Borac – Stigao i Nebojša Grahovac!

0
379
Zagreb, 300714. Pocetak priprema rukometasica Lokomotive za sljedecu sezonu, prvi trening u maloj dvorani Doma Sportova. Na fotografiji: trener Irfan Smajlagic. Foto: Dragan Matic / CROPIX

Nakon osvajanja 10. mesta prošle sezone višestruki šampion Bosne i Hercegovine Rukometni klub Borac iz Banje Luke krenuo je u rekonstrukciju ekipu.

Tim su napustili dosadašnji trener Mirko Mikić, te bekovi Luka Knežević i Marko Lukić, koji su zajedno otišli u tuzlansku Slobodu, te desno krilo Luka Perić koji je novi član Celja. Od njih četvorice Borac se oprostio na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Kako je potvrđeno za Sport1 u petak će biti predstavljen novi trener Banjalučana Irfan Smajlagić, aktuelni selektor rukometne reprezentacije BiH, koji je kao igrač nastupao za Borac. Osim toga, kao što je odavno najavljeno, Nebojša Grahovac će biti novi golman Borca. Kako je potvrđeno redakciji Sport 1 iskusni golman i bivši reprezentativac BiH već je potpisao ugovor sa crveno-plavima.

Borac će u svoje redove dovesti i dva reprezentativca BiH. Radi se o jednom beku i jednom krilu, koji će itekako biti vredna pojačanja za banjalučki klub.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here