Intervju – Strahinja Popović: “Na Farskim Ostrvima se igra mnogo brži rukomet nego u Srbiji!”

0
516

Zdravo Strahinja, rođen si 1989. godine u Smederevskoj Palanci. Rukometom si rano počeo da se baviš, reci nam nešto o tvojim prvim koracima i kako je to izgledalo?

  • Rukometom sam počeo da se bavim u rodnom gradu, RK “Vučko”, gde sam zavoleo rukomet i trenirao sve do 2. razreda srednje škole kada sam otišao u Crvenu Zvezdu.

Karijeru si počeo da gradiš u Beogradu, to je bila Crvena Zvezda sa kojom si imao puno uspeha. Osvojio si nacionalni šampionat u sezoni 2008-2009, nastupao u Evropi… Reci nam nešto o tome?

  • U Crvenoj Zvezdi sam prošao mlađe selekcije od kadeta pa do prvog tima. Sa kadetskom ekipom sam osvojio državno prvenstvo Srbije, gde sam postavljen u idealnu sedmorku prvenstva i najboljeg golmana u kadetskom uzrastu u Srbiji. Godinu dana kasnije debitujem za 1. tim na svoj 19. rođendan… i te godine postajemo državni šampioni. Sledeće sezone igramo u Ligi šampiona, što sve zajedno za mene predstavlja jedan prelep period, sigurno nezaboravan u pozitivnom smislu.

Promenio si klub ali si ostao u Beogradu. Sledeća stanica bio je Obilić a potom je usledio Požarevac. Igrao si Superligu sa svim tim ekipama a poslednja stanica u Srbiji bila je “Morava” iz Velike Plane. Kako bi opisao svoje nastupe u Srbiji?

  • Vreme provedeno u Srbiji poslužilo je za sazrevanje na terenu, a što je još važnije i van njega. U tom trenutku otvara se mogućnost odlaska u inostranstvo što i činim.

Dobio si primamljive ponude iz Grčke i rado si se odazvao tom pozivu. Prvo inostranstvo i novo iskustvo. Kako si se adaptirao na grčki rukomet?

  • Brzo sam se navikao na grčki rukomet, kao i njihov mentalitet koji je jako sličan našem.

Igrao si u Solunu za Foivos Sykeon i Atini za Panellinios. Kada bi morao da biraš gde si imao “bolje dane”?

  • Izdvojio bih prvi klub, to je Foivos Sykeon, po mom mišljenju ta sezona je bila najbolja u Grčkim klubovima.

Posle Grčke usledio je povratak u Srbiju i na kratko si zaigrao za ekipu Zlatara iz Nove Varoši koja se takmiči u Super B ligi “Istok – Zapad”. Reci nam nešto o tome?

  • Iz najlepših privatnih razloga, a to je rođenje mog sina odlučio sam da ostanem u Srbiji prvi deo sezone. Igrao sam za u RK Zlatar iz Nove Varoši, gde smo bili prvi na tabeli sve do mog odlaska u Skandinaviju.

Odlučio si da se oprobaš na Farskim ostrvima (Klaksvik). Koja je razlika između našeg rukometa i rukometa na Farskim ostrvima?

  • Najveća razlika je u tome što se na Farskim Ostrvima igra brže i sa promenom ritma, dok je kod nas nešto sporiji i sa dosta kontakta.

Koje ti je najdraže individualno i timsko priznanje?

  • Individualno priznanje titula najboljeg golmana Srbije u kadetskoj konkurenciji, kao i poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije. Što se timskog priznanja tiče, osvajanje kadetskog šampionata Srbije sa Crvenom Zvezdom, titula seniorskog šampionata sa Crvenom Zvezdom, i dva puta odlazak na evropsku univerzijadu predstavljajući naš glavni grad u Hrvatskoj i Portugaliji.

Šta je najbitnije u doba korone? Kako se ti nosiš sa tim?

  • Trudim se da očuvam svoje mentalno zdravlje, što želim i drugima.

Poruči mladim igračima i igračicama šta je najbitnije za uspeh?

  • Kako u sportu tako i u životu za uspeh bitna je doslednost, upornost, istrajnost kao i požrtvovanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here