Intervju sa Lazarom Kukićem: “Pokazali smo borbenost i želju”

0
324

Kada si saznao da će selektor računati na tebe na jednom od najznačajnijih takmičenja?

  • To je bilo čini mi se dve nedelje pre okupljanje reprezentacija ,a potom konačan spisak putnika dva dana pred polazak na prvenstvo.

Imao si vrlo tešku sezonu u La Riohi, telo se još uvek nije odmorilo ali svi znamo kako je nastupati za reprezentaciju? Da li si smogao snage da izneseš sav teret koji je selektor Peruničić zahtevao?

  • Tako je, ali kad je reprezentacija u pitanju nema izgovora, neopisiv osećaj nastupati za svoju zemlju i pre svega velika čast, naravno da sam smogao snage kao i svaki saigrač.

Prvi susret odigrali ste sa nezgodnim Rusima koji su na kraju „izvukli“ bod. Postigao si 4 gola na tom meču. Takođe si se poslednji upisao na listu strelaca gde je rezultat bio 30:28 za Vas. Usledila su 2 gola Dibirova koji je izjednačio i završio meč sa 12 golova. Da možeš da se vratiš u tu utakmicu šta bi promenio?

  • Naša najbolja utakmica na prvenstvu, eto imao sam i prilike da postignem pogodak za pobedu, generalno ništa ne bih promenio, eto možda jedino taj šut ali bila je malo teška pozicija i golman je sjajno odreagovao.

Odigrali ste meč sa reprezentacijom koja brani titulu Svetskog prvaka gde ste se držali u prvom poluvremenu kao i u većini utakmica. Usledio je nagli pad što su Francuzi iskoristili i kaznili na kraju velikom razlikom. Kakva su tvoja očekivanja bila za taj meč?

  • Tačno tako, pokazali smo da možemo da igramo sa bilo kojom reprezentacijom ali nije dovoljno samo 30 minuta rukomet se igra 60 i tu moramo da budemo bolji da održavamo jedan nivo igre bez nekih velikih padova, očekivanja su bila da će meč biti težak jako jer se radi o najboljoj reprezentaciji na svetu i da ćemo pokazati dobru igru ali eto desio se taj pad i to je presudilo.

Poraz koji nismo očekivali desio se protiv Brazila gde si se jednom upisao u listu strelaca. Tokom celog meča bili ste u zaostatku. Da li je moglo bolje?

  • Moglo je dosta bolje, loše smo otvorili utakmicu sa mnogo grešaka, uvukla se nesigurnost u ekipu, nekako smo uspeli u drugom poluvremenu da se vratimo ali bili smo brzopleti i Brazilci su nas kaznili.

Utakmica sa Korejcima je jedna od onih kada si „eksplodirao“ i pokazao kako se bori za reprezentaciju. Na tom meču šansu je dobio takođe debitant kao i mnogi Vukašin Vorkapić koji je pogađao 7 puta bez greške. Vodili su Korejci sve do 48. minuta a onda ste preokrenuli rezultat u svoju korist i zabeležili pobedu. Da li se javilo zadovoljstvo kod selektora?

  • Pa dobro mislim da sam ja kao i svi pokazali u svakoj utakmici tu borbenost i želju kako treba igrati, eto to je bila prva pobeda naravno da je bilo zadovoljstvo kod trenera ali na kraju ostaje žal što nismo prošli dalje jer mislim i da jesmo bilo bi zasluženo.

U utakmicu sa Nemcima ste ušli rasterećeno, niste imali šta da izgubite i ponono ste pružili dobar otpor u prvom poluvremenu. Da li je neiskustvo presudno obzirom da je reprezentacija vrlo mlada pa se dešava pad igre u drugom delu?

  • Jeste, nismo ništa imali da izgubimo, pokazali smo opet da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama, nažalost desio se opet taj pad, mlada je ekipa sa dosta debitanata i mislim da će to iskustvo doći godinama a i sami rezultati.

U „President’s Cup-u“ odigrali ste vrlo težak meč sa Bahreincima gde ste prelomili tek na kraju. Dobru partiju si pružio što je označilo da može da se napadne to 17. mesto. Da li si očekivao ovako raspoložene Bahreince?

  • Pa veoma teška utakmica, zbog toga što je bilo teško naći motiv posle ispadanja iz grupe, ali smogli smo snage i pobedili, iskreno jesam očekivao jer ta ekipa se nosila sa ekipom kao sto je Španija.

Konačan plasman uspostavljen je nakon poraza od Argentinaca. Vodili ste tokom celog meča a onda se desila serija Argentinaca koji su preokrenuli rezultat u svoju korist i zauzeli to 17. mesto. Najučinkovitiji u reprezentaciji Srbije bio si ti sa 7 pogodaka. Videli smo „tugu“ u tvojim očima na kraju meča. Da li je Srbija na ovom prvenstvu mogla do nešto boljeg plasmana? Da li je problem bila „grupa smrti“?

  • Dobro smo otvorili utakmicu, igrali u svim delovima odlično, dozvolili smo pred kraj da nas stignu i izgubili, imali smo šanse da rešimo ranije utakmicu ali nismo uspeli i eto ostaje žal kao što sam i rekao, jer imali smo kvaliteta da se plasiramo dalje i moralo je da bude bolje od konačnog ishoda.

Za kraj, reci nam ko je bio tvoj favorit za osvajanje medalje na ovom Svetskom prvenstvu?

  • Danska je po meni bila prvi favorit jer su pokazali odličan rukomet baš onakav kako se igra danas i što je bitno održavaju taj nivo i tu konstantnost u igri što je rezultiralo osvajanjem Svetskog prvenstva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here