Intervju sa Anom Kojić: “Pokazale smo da možemo do kupa, naredni cilj – titula”

0
189

Reci nam Ana koliko dugo su tekle pripreme za ovaj „podvig“ to jest osvajanje Kupa Srbije 4. put zaredom?

  • Dugo su tekle pripreme za ovu završnicu Kupa Srbije. Sve smo bile fokusirane na to i svesne samog značaja tih utakmica. Trener nas je planski pripremao i fizički i psihiči, kako bi baš tada bile u najboljem izdanju.

Da li si se nadala ovakvom ishodu i da li si verovala u svoju ekipu obzirom da je bilo puno pritiska sa svih strana?

  • Naravno da jesam. Bilo je možda sumnje i tog pritiska, ali mislim da posle nedelje i finala sumnje u kvalitet našeg tima više neće biti. Verovale smo sve do jedne i to se moglo videti na terenu. Disale smo kao tim. I bile odlučne da osvojimo još jedan pehar.

U prvoj utakmici (polufinale) gde ste igrale protiv ekipe Zaječara postigla si 9 pogodaka gde si i proglašena na kraju za igrača utakmice. Kako bi ocenila pristup tvoje ekipe protiv Zaječarki?

  • Mislim da ekipa nije toliko bilo usresređena na to polufinale, pa možda i zato nešto lošiji dan, fokus je veći bio na ono što je usledilo a to je finale. No, nismo dovodile pobedu u pitanje, vodile smo celog meča protiv zaista dobre ekipe Zaječara.

I u drugoj utakmici bila si igrač utakmice gde ti je nakon osvajanja kupa Srbije Ljiljana Knežević uručila veoma simboličnu nagradu? Opiši tvoje emocije u tom trenutku?

  • Preveliki udar emocija usledio je kada su sudije odsvirale kraj utakmice i kada je bilo gotovo i zvanično da smo osvojile Kup. Osvojila sam sa ekipom Bekament četiri kupa, ali ovaj mi je najdraži jer ima posebnu čar. Što se tiče ličnog priznanja znači mi dosta, ali sve je to u drugom planu nakon titule pobednika Kupa Srbije.

Sada preostaje borba za titulu Srbije gde Jagodinke „beže“ samo 1 bod. Postoje velike šanse da se situacija na tabeli preokrene, kako kažu analitičari odlučiće šampiona samo jedna lopta baš kao što je i bilo u kupu? Da li u ekipi vlada optimizam i da li je ovo osvajanje kupa važno za samopouzdanje „Kneginja“?

  • Tako je. Ima dosta da se igra i biće još susreta sa ekipom Jagodine. Osvajanjem Kupa smo dobile mnogo, ali moramo polako iz utakmice u utakmicu do krajnjem cilja u koji verujemo svi da je moguć, a to je osvajanje tri titule ove sezone.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име