INTERVJU: Milan Gajić – “Škola rukometa VA Handball raste iz dana u dan!”

0
1361

U Valjevu kao što znamo postoji škola rukometa. Recite nam nešto o tome?

  • Škola rukometa “Handbal” osnovana je 19.08.2021 godine . Osnivači su rukometni radnici, sudije i bivši igrači. Cilj nam je da okupimo što više dece 3,4,5,6. razreda i trenutno u Valjevu imamo 50 dece i u Mionici jer i tamo imamo ogranak i imamo oko 40 dece uzrasta 3 – 4. razreda.

Koliko dece imate u stalnom pogonu?

  • Dece imamo oko 90 a redovno trenira njih 65-70.

Ko radi sa decom i da li su mladi polaznici a i roditelji zadovoljni uslovima?

  • Sa decom rade bivši rukometaši a inače profesori fizičkog vaspitanja Nikolić Vesna i Slavica Ječmenica koje predaju u osnovnoj školi i Dejan Ilić koji je diplomirao (rukomet). Roditelji su zadovoljni i učestvuju u radu Skupštine i imaju svoje predstavnike i u upravnom odboru.
    Svi smo kao jedna porodica.

Znamo da živimo u teškom vremenu, rukomet se ne prati toliko. Recite nam kolika je članarina?

  • Članarina je u oktobru bila besplatna a sada je 1500 dinara, ako su iz iste porodice plaća jedno a ne dvoje. Prvi mesec je besplatan. Sva deca imaju lekarsko i osiguranje. Prvi mesec ko dođe da trenira je besplatno.

Bliži se kraj godine, da li ste spremili neko iznenađenje za Vaše polaznike?

  • Imali smo zajednički trening, s obzirom da stalno pitaju kada će se takmičiti, rekli smo im da od marta kreću takmičenja i baš su se obradovali, vrištali i skakali od sreće.

Recite nam za kraj šta je Vaš primarni cilj ali i Vaših saradnika?

  • Cilj nam je da još omasovimo školu rukometa, napravili smo saradnju sa udruženjem dece sa autizmom, i oni treniraju ponedeljkom sa našom decom, jer želimo da i ta deca vide da su prihvaćena u društvu i da ne budu zapostavljena. Pored takmičenja, imaćemo još humanih akcija. Pravićemo turnire, družti se sa drugarima iz drugih gradova, pravićemo turnire a od septembra biće više dece uključeno u LMK. Moji saradnici i ja moramo da obezbedimo sredstva za rad kluba jer nemamo pravo od komisije za sport jer moramo da postojimo godinu dana u sportskom savezu. Imamo sponzora i ovom prilikom im se zahvaljujem i nadam se isto saradnjom u 2022. godini a nadamo se i novim sponzorima. Pratićemo konkurse i učestvovati. Imamo odličnu saradnju sa RSS i RSCS. Cilj svih nas je da deci obezbedimo što bolje uslove, a da ne opterećujemo roditelje dodatnim troškovima. Cilj nam je takođe da vratimo valjevski rukomet na stare staze, da stvaramo trenere i da valjevski rukomet bude kao ranije gde su mlađe kategorije bile jedna od najjačih škola u bivšoj Jugoslaviji. Bili su šampioni 83/84/85 i 86. godište – države. da se ponovo izrode reprezentativci kao što su bili Miloš Vujić, Veljko Ilić, Jovana Jokanović , Suzana Ćubela i drugi. Želimo svim sportistima, sportskim radnicima, klubovima puno sreće i uspeha u novoj 2022. godini!

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here