INTERVJU: Haris Suljević – “Cilj je osvojiti prvenstvo sa Izviđačem!”

0
910

Zdravo Harise, rođen si u Crnoj Gori gde si počeo da se baviš rukometom. U pitanju je Mojkovac. Reci gde si video rukomet i kako je sve počelo?

 • Zdravo, pa sa rukometom se srećem u osnovnoj školi na času fizičkog vaspitanja i na nagovor drugova iz razreda počinjem da treniram.

Nakon finansijske krize zaigrao si u Budvi kao vrlo mlad igrač a zatim i u Rudaru iz Pljevalja. Imao si zapažene partije i u prvenstvu i u Kupu. Reci nam šta ti je ostalo u sećanju iz tog perioda?

 • To je jedan lijep period, u Budvu dolazim na predlog Ibrahima Hadžibegovića tadašnjeg trenera golmana u tom klubu i jednog sjajnog čovjeka. U Budvi je bilo sjajno jedina mrlja je izgubljeno finale kupa koje ću dugo pamtiti. Odlazim u Rudar sledeće sezone i zadrzavam se naredne dvije. Sjajni ljudi, odličan rad sa mlađim kategorijama i odlična publika.

Kako mnogi kažu, ponuda koju ne bi želeo da odbije nijedan mladi igrač je Izviđač iz Ljubuškog. Kako si se osećao kada je stigla ponuda na tvoju adresu?

 • Bio sam presrećan to je sigurno. Svi mi koji smo u sportu znamo za Izviđač iz Ljubuškog, sigurno najbolje mjesto za mlade igrače. Goran Anđelić bivši golman Izviđača me je predložio treneru golmana Milanu Toliću i mi smo dogovorili sve u roku od 2 dana.

Prva godina je bila jako teška za tebe. Trebalo ti je dosta da se adaptiraš na filozofiju Tonija Čoline a onda si eksplodirao. Reci nam nešto o Toniju?

 • Trener Toni je jedan veliki profesionalac, čovjek koji pokušava da izvuče maksimum iz svakog od nas. Napravio je odličnu atmosferu na terenu i van njega. Svestran čovjek sa kojim se može porazgovarati o bilo čemu.

Osvojio si Kup BiH. Opiši nam kako je podići taj pehar?

 • Mislim da je to najbolji osjećaj u mojoj dosadašnjoj karijeri, dva ranije izgubljena finala kupa nekako su pojačala taj savršeni osjećaj nakon osvajanja trofeja. Još ako dodamo da je to osvojeni kup za Iviđač nakon 20 godina čekanja, stvarno sjajno!

Mnogi su bili skeptični što se tiče Evrope. Linc je bio favorit ali ste uspeli da obezbedite naredno kolo. Branio si odlično, da li je moglo bolje?

 • Sigurno da je prvo poluvrijeme moglo puno bolje ali na kraju smo prošli pobijedivši odličnu i favorizovanu ekipu Linca.

Sigurno je da želiš što pre da zaboraviš utakmicu protiv Povaške Bistrice. Izgubili ste sa 9 golova razlike i ispali iz Evrope. Kako su reagovali Ljubušaci?

 • Naša najlošija utakmica slobodno mogu reći u zadnjih godinu dana, jednostavno ništa nije išlo. Ljubušacima smo u revanšu dokazali da je to bio loš dan jer smo Slovake pobijedili na našem terenu ali ne razlikom koja je dovoljna za prolaz u naredno kolo. Na kraju smo ispraćeni aplauzom naše publike a to nam je sigurno najvažnije.

Vraćate se nacionalnom prvenstvu i može se reći da je statistiku „pokvario“ samo remi u Maglaju. Šta je cilj u narednom periodu?

 • Baš tako, jedini izgubljeni bod je na vrućem gostovanju u Maglaju. Cilj je nastaviti u pobjedničkom ritmu i na kraju uzeti prvenstvo.

Da li ćete se opustiti jer iza vas je prvi pratilac sa 6 a zatim sa 9 bodova zaostatka?

 • Od starta prvenstva smo na liderskoj poziciji i ni jednog trenutka nismo sebi dozvolili opuštanje tako će biti i u narednom periodu.

Da li bi želeo nekome da se zahvališ?

 • Naravno, želim da istaknem par osoba. To su moj prvi trener Radomir Pantović, zatim Igora Bogavca a najveće zasluge idu Ibrahimu Hadžibegoviću i Milanu Toliću koji su me mnogo toga naučili.

PRATITE NAS:

 • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here