Internacionalni turnir “TIBY” – Hrvatska ponovo najbolja!

0
128

Hrvatska muška kadetska reprezentacija pobedila je Francusku u 3. kolu “Tiby” turnira i tako odbranila titulu na najjačem turniru za tu uzrasnu kategoriju. Hrvatska je u tri dana pobedila Mađarsku, Tunis i na kraju domaćina Francusku.

Nakon male nesigurnosti na početku, Hrvatska vrlo brzo sređuje svoju igru i redove i već u 5. minutu preuzima vođstvo. Bila je to lepa serija od 3:0 koja je francusku klupu naterala da pozove prvi tajm-aut već u 7. minutu.

Hrvatska je međutim mirno nastavila u svom ritmu. I dizala svoju prednost iz napada u napad. Na drugoj strani sjajno su mladi rukometaši Hrvatske igrali u odbrani i vrlo često terali sudije da dižu ruku. Osim toga, odličan je na golu Hrvatske bio Antun Šarić koji je u prvom delu imao 10 odbrana. Na ulasku u poslednjih deset minuta, Hrvatska je već bila na +6. Tako se i završilo prvo poluvreme (11:17).

Hrvatska je odlična i na početku drugoga dela. Vrlo brzo digla je svoju prednost na +7 i opet naterala Francuze na rani tajm-aut. I to je urodilo plodom, jer su mladi francuski rukometaši postigli četiri gola u nizu i uhvatili priključak. U 45. minutu tako je bilo 20:23. Kako se kod Hrvatske polako osećao umor jer je celu utakmicu igrala bez desnog beka Marka Grubišića koji je imao problema s prstom, selektor je na toj poziciji rotirao nekoliko igrača.

Uz sve to, francuski arbitri su napravili sve što je bilo moguće da svoju reprezentaciju vrate u igru. naša Ipak, mladost Hrvatske nije posustala. Na ulasku u poslednjih deset minuta rezultat je bio 24:22. I tada je proradio inat rukometaša Hrvatske. Francuzi su polako posustajali, a Hrvati su počeli da pogađaju i uskoro su bili na sigurnoj udaljenosti do +5. Tako se i završilo, 30:25, pa je Hrvatska ponovo mogla da slavi.

S 9 golova Antonio Berislav Tokić bio je najbolji strelac Hrvatske , i ne samo to, on je i MVP turnira. Devet golova dao je i Josip Tomić. I on je dobio posebno priznanje jer je najbolji strelac turnira s 26 golova. Antun Šarić je skupio 14 odbrana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here