Hrvatska završila prvu nedelju priprema za OI 2024!

0
164

Hrvatska muška seniorska reprezentacija privela je kraju prvu nedelju priprema za Olimpijske Igre u Parizu koje se održavaju od 26. jula do 12. avgusta. Radilo se “udarnički“ od ranog jutra, s ustajanjem u 6:30 do ručka u 13:30. Poslepodne i večeri igrači su imali na raspolaganju za slobodne aktivnosti, sponzorske obaveze saveza, ali i one medijske. Od ovoe nedelje dosta toga se menja jer počinje analiza protivnika u prijateljskim mečevima, a zatim i onih protiv kojih će se igrati u Parizu.

Selektor Dagur Sigurdson i „dežurni mučitelj“ Šime Tomašević nisu imali popusta ni za koga. I treba reći da su svi igrači izdržali, sve moguće „torture“ s vijačama, medicinkama, gumama, trčanjem i slično. Niko se ne žali na povrede, žestoki ritam. To posebno veseli selektora jer pokazuje da su igrači vrlo ozbiljno shvatili njegovo upozorenje nakon slabog nastupa na Gjensidige kupu, kada je upozorio igrače da od tog trenutka počinje njihova borba za olimpijsku vizu i da ga ne zanimaju imena, već samo spremnost. S obzirom da su svi igrači dobili program priprema pre nego su se našli na okupljanju u Zagrebu, podatak da do sada nema povreda, potvrđuje da su vrlo ozbiljno shvatili selektorovo upozorenje i maksimalno odgovorno odradili taj zadatak.

Uz rukometaše Hrvatske, za sada je najteže fizioterapeutima Željku Kercelu i Josipu Režiću, jer je njihova „ordinacija“ (čitajte soba za masažu) puna oo 14:00 do 19:00h. Upale mišića “bujale su kao gljive posle kiše“. No, i to polako prolazi. Čarobni bazen s ledom (sauna na 2. spratu hotela Panorama je pretvorena u to) pa hladni potok u blizini hotela Panorama s temperaturom od samo 14 stepeni za najhrabrije sve leči. Ukratko, sve teče po planu.

Od danas selektor kreće s analizom Egipta kao prvog protivnika u prijateljskim mečevima. Reč je o jednoj od najboljih svetskih reprezentacija koja je višestruki afrički prvak, četvrta s poslednjih Olimpijskih Igara u Tokiju, sedma s prvenstva sveta u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine. Oni su veliki dužnik Hrvatske, jer su teškim porazom u prvom meču ostavili bez četvrtfinala, odnosno prilike da direktno izbore Igre u Parizu. Pa su Hrvati stoga morali okolnim putem, preko kvalifikacija do „grada svetlosti“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here