Hrvatska reprezentacija gluvih ponovo pokorila Evropu!

0
155

Hrvatska reprezentacija gluvih postala je po šesti put evropski prvak! U nemačkom Frankentalu ta sjajna reprezentacija je zapravo odbranila titulu najboljih na Starom kontinentu osvojenu u Zagrebu pre tri godine. U finalnom meču Hrvatska je pobedila Nemačku 27:21.

Nemci su bili dostojni protivnici u prvom poluvremenu koje se završilo 10:10. Onda je u nastavku proradila sjajna hrvatska odbrana, s izvrsnim Brunom Varšićem na golu i domaćin je jednostavno popustio. Golman Hrvatske je na kraju imao 10 odbrana. Sa sedam golova prvi strelac Hrvatske bio je Mateo Perak. Pet golova dodao je Andrej Juričević.

Osim titule evropskog prvaka, Hrvatskoj je pripalo još nekoliko priznanja. Tomislav Bošnjak izabran je za igrača turnira. Bruno Varšić najbolji je golman takmičenja, a nagrada fer plej pripala je Oliveru Lušiću. Vredi na kraju podsetiti da je ta reprezentacija bez poraza od 2018. godine od kada na njenoj klupi kao selektor sedi Mario Sirotić.

Inače, hrvatska reprezentacija gluvih jedna je od najuspešnijih nacionalnih selekcija uopšte. Do sada je osvojila osam olimpijskih medalja, od kojih je pet zlatnih. Na svetskim prvenstvima triput su bili zlatni, a na evropskim smotrama sada imaju šest zlatnih te po jedno srebro i bronzu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here