HAOS U RSBiH – Da li će Premijer liga uopšte početi?

0
234

U rukometu Bosne i Hercegovine ništa novo. I dalje je status kvo. Sastančili su članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali desilo se “trla baba lan da joj prođe dan”. Sastanak nije završen, prekinut je jer članovi rukometne vlade nisu se uspeli da se dogovore ni oko čega. Kako nisu usvojili broj ekipa učesnica, nije usvojen ni kalendar takmičenja, kao ni liste sudija i kontrolora – delegata ni kalendar takmičenja.

Hrvatski predstavnici su zahtjevali da liga broji 14 klubova, a s tim se nisu složili srpski delegati. Oni su tražili ligu od 15 ili 16 ekipa. Samim tim sastanak je završen bez dogovora. Time se i dalje krše propisi, zakoni odnosno propozicije takmičenja. Jer izmjene sistema takmičenja se donose godinu unaprijed, što bi trebalo da se aktuelne donesu za sezonu 2024/25 a ne ovu koja treba da počne.

U svemu tome najviše trpe klubovi i igrači. Dobojska Sloga kao i ostale ekipe iz Republike Srpske za vikend će igrati završnicu Kupa Republike Srpske, a za dalje šta će i kako biti to samo Bog zna.

U državi apsurda i nelogičnosti dogovora nema, svako ima ko zna kakve vizije i ciljeve, sujete, političke ili druge interese. Time štete rukometu kao sportu, igračima koji od toga žive ili im je sporedna stvar, te gledaocima koji plaćaju ulaznice da bi gledali svoje timove. Džaba posjeta Beču i razgovori sa EHF-om, ni to nije urodilo plodom. Možda bi samo nekog ošamarile sankcije kao što bi bilo izbacivanje klubova iz Evrope kao i reprezentacije, da li bi to osvjestilo one koji donose odluke u rukometu Bosne i Hercegovine?

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име