Gudjon Valur Sigurdson – “Nije bitno ko je na drugoj strani, želim maksimum od igrača!”

0
230

Na konferenciji za novinare u utorak, 2. avgusta, Gumersbah je predstavio svoj novi tim za sezonu 2022/23. Trener Gudjon Valur Sigurdson prokomentarisao je situaciju na početku priprema, situaciju sa povredama, određivanje kapitena i prve utakmice u LIQUI MOLY HBL.

  • Uslovi u Gracu su bili izvanredni, i hotelski i uslovi za trening. Momci su se odlično snašli i bili smo veoma zadovoljni fizičkom spremom tima posle ovog dela. Mogli smo da treniramo sa svim igračima osim Martina Nađa, a imali smo i dva igrača iz akademije, Fina Šrovena i Oskara Knudsena, koji su odradili odličan posao. Naravno da nismo tamo gde ćemo biti u oktobru i novembru, toga sam svestan. Momci su imali “teške noge” na prijateljskoj utakmici, ali su svi dobili šansu. Dosta smo trčali u Gracu i mnogo trenirali, tako da sam bio srećan što smo i tamo imali utakmicu. Nije bitan rezultat, već da smo konačno krenuli i napredovaćemo na turniru u Krefeldu ove nedelje.

Pojačanja:

  • Novajlije su ostavile dobar utisak na trening kampu. Sve u svemu, ono što cenim kod ovog tima je interakcija između igrača. Čak i ako ne dele isto mišljenje tokom treninga, rukuju se i posle se zabavljaju. Na jedan način stekli smo ljude sa mnogo kvaliteta, to smo znali unapred. Ali kada si negde nov – ja sam to iskusio dosta u svojoj karijeri – ne znaš kakvo je raspoloženje ili kako ćeš se uklopiti u tim. Ali svako ko sada nosi dres Gumersbaha savršeno se uklapa ovde. Komunikacija između igrača je odlična i nadamo se da će tako i ostati.

Povrede:

  • Martin još uvek ima gips i sigurno će mu trebati još nekoliko nedelja. Svaki dan je u sali, sa našom  medecinskom službom. Ne možemo reći kada će ponovo biti aktivan, ali to će sigurno potrajati. Dominik Mapes je na dobrom putu i ​​započeo je treninge. Hakon Dadi Stirmison takođe pravi velike korake, ali još uvek nije spreman da igra. Veoma pazimo da ga ne opterećujemo previše, ali je na dobrom putu.

Kapiten:

  • Već duži vremenski period sam znao da će Julian Koster biti novi kapiten, a Elidi Vidarson njegov zamenik. Odluka mi je bila laka. Ne radi se samo o odgovornosti koju Julijan ima na terenu. Takođe je inteligentan igrač koji je apsolutni uzor u ophođenju sa svima. On je veliki uzor momcima na treninzima, na terenu i van terena. Zato me ne zanima da li je mlad ili star ili što još nije odigrao utakmicu Bundeslige. Bilo mi je drago što je to sam želeo da uradi i usudio se. Obojica su mladi i imaju različite uloge, ali imam poverenja u njih i siguran sam da će se odlično snaći.

O prvim utakmicama u Bundesligi:

  • Lemgo ima veoma dobar tim koji je igrao zaista dobro poslednjih godina. Trener izvlači maksimum iz ekipe. Zatim dolazi Magdeburg, koji je odigrao izvanrednu sezonu. Ali generalno, ne zanima me kako se zove protivnik. Važno mi je da se za svakog protivnika pripremimo najbolje što možemo i igramo svoj rukomet. Kao i prošle sezone, obećavamo da ćemo igrati dobar rukomet i da ćemo dati sve od sebe, zaključio je Sigurdson.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име