Gruđanke nadjačale rukometašice Izviđača!

0
300

Susret između prve i druge ekipe na prvenstvenoj utakmici svakako bi trebao biti derbi susret, međutim, susret između rukometašica Izviđač Central osiguranje i rukometašica Gruda bio je samo derbi na papiru. Vidno oslabljene domaće rukometašice, povređenoj Josipi Tomić i Ani Vrančić, koja je bila u zapisniku, u zadnji tren pridružila se i Martina Kraljević koja je na zagrevanju izvrnula zglob, nisu mogle ozbiljnije da se suprotstave razigranoj i veoma motivisanoj ekipi Gruda.

Prvih deset minuta dalo je do znanja u kom smeru će ići ova utakmica. Naime, u 10. minutu gošće stižu do značajne prednosti, na semaforu je pisalo 7:2 u njihovu korist. Domaće nisu imali rešenja protiv čvrste odbrane Gruđanki, koje su iz brzih kontri punile mrežu nemoćne Ivane Petrović, tako da u 21. minutu gošće dolaze do prednosti (5:15), uz pet pogodaka Nikoline Čuture. Poslednjih desetak minuta domaće su bile nešto efikasnije tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 8:19 za gošće.

Drugo poluvreme domaće rukometašice su odigrale nešto bolje, ali ni u jednom trenutku nisu mogle ozbiljnije da priprete rukometašicama Gruda, čija prednost je samo u jednom trenutku bila manja od dvocifrene (13:22 u 37.minutu). U 53. Minutu Gruđanke stižu do svoje najveće prednosti (18:33) da bi u završnici domaće rukometašice serijom 4:1 ublažile visoku prednost gostujućih rukometašica.

Marija Gudelj sa sedam, Marija Boras sa šest i Zora Kraljević s četiri pogotka bile su najefikasnije u redovima Izviđača.

 Najefikasnija igračica Gruda a i susreta bila je Nikolina Čutura s devet pogodaka, Lejla Kasumačić je postigla sedam, a Amanda Marić i Edina Demić po pet pogodaka.

 Prema izboru trenera i službenih lica susreta Zora Kraljević je bila najbolja rukometašica Izviđača, a najbolja rukometašica Gruda u ovom susretu bila je Edina Demić.

 Sledećeg vikenda na rasporedu je dvadeseto kolo u kome rukometašice Izviđača igraju s rukometašicama Mire u Prijederu.

Ljubuški, Gradska športska dvorana, gledalaca 100.
Sudije: Vesna Balvan i Tatjana Praštalo (Banja Luka)
Delegat: Haris Bradarić (Maglaj)

ŽRK Izviđač: Pandža (8 obrana), Petrović (2 obrane), Bunoza, Z. Miočević, K. Miočević 2, Vrančić, Gudelj 7, Boras 6, Kraljević 4, Papac, Barišić 3, Brkić, Miličević.
Trener: Ivan Lovrić.

 HŽRK Grude: Petović, Marić 5, Čutura 9/3, Soldo 1, Nikić 3, Andrea Boras, A. Mikulić, K. Mikulić 3, Kasumačić 7, Demić 5, Vlašić, Anđela Boras, Brnada, Pelivan 1.
Trener: Kornelija Leko

 Isključenja: Izviđač 2 minuta, Grude 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 1/1, Grude 2/1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here