Gradski derbi u Zenici: Čelik Junior porazio Čelik

0
390

Prvi gradski derbi u istoriji rukometa u Zenici odigrali su rukometaši Škole rukometa Čelik Junior i RK Čelik. Pobeda je pripala mlađem ligašu – Čelik Junioru, koji se prvi put u devet godina dugoj istoriji takmiči u seniorskoj konkurenciji, Prvoj ligi Federacije BiH, dok RK Čelik ima istoriju dugu gotovo 70 godina.

Očegledno je da se u ovom slučaju domaćin u Dvorani Bilmišće – Čelik Junior i psihički i organizacijski bolje pripremio i snašao i zasluženo odneo 3 boda.

Igrači RK Čelika su podlegli atmosferi i važnosti utakmice, pa su odigrali mnogo lošije nego što znaju i umeju, što ni u kom sučaju nije opravdanje da su samo golman Riad Polić i bek Kenan Muslić bili, donekle, na visini zadatka. Igrači RK Čelika su igrali smušeno, sa mnogo grešaka u napadu, koje su igrači JUNIORA vešto koristili u kontranapadima.

Rukometaši Čelika imaju i dužu klupu i ”s glave na glavu” bolji igrački sastav od svojih. Igra RK Čelika preko krila, što je glavno oružje ovog tima, jer su krila postizala i po 10 do 20 golova po utakmici, ovoga puta je potpuno podbacila. Sva tri krila – Eldar Mehić, Jasmin Omerović i Adi Pašalić, koji je samo na kratko ulazio u igru – dali su zajedno premalih 6 golova. S druge strane, samo jedno krilo Škole Čelik Junior (Omer Suljić) je sam postigao više od toga – 7 golova!

Ekipa Škola Čelik se i u svako drugom pogledu bolje pripremila za ovaj meč, pa je tako specijalno samo za ovu utakmicu dovela dva igrača – BOJANA BURAZORA I DRAGANA MARTINOVIĆA, koji su, uz iskusnog Edina Bajramovića, bili prevaga za pobedu domaćina. Jednostavno, igrači mlađeg zeničkog ligaša su, kako se to u žargonu kaže bili više ”napaljeni” za pobedu. I ostvarili su je.

U prvom poluvremenu je Čelik bio bolji nego u drugom poluvremenu, zahvaljujući odličnim odbranama Riada Polića (10 odbrana u prvom poluvremenu), koji je, uzgred rečeno, bio najžešći u želji za pobedom u ovom susretu.

Apsolutno se ne može reći da igrači Čelika nisu želeli pobedu. Maksimalno su se borili, ali nije bilo prepoznatljive i brze igre Čelika. Pre bi se reklo da su ”izgoreli u želji za pobedom” i da nije bilo pravih poteza sa klupe.

U drugom poluvemenu je nekoliko grešaka u napadu dovelo do poraznog rezulata 31:23 za Čelik Junior na kraju utakmice, jer su igrači mlađeg ligaša znalački koristili svaku grešku igrača RK Čelika. Pri samom kraju utakmice igrači RK Čelika su, u želji da preokrenu rezultat u svoju korist, ”zbrzili” nekoliko napada i obezbedili JUNIORU veću gol-razliku.

Na stranu i činjenica da JUNIORI U SUŠTINI nisu JUNIORI, da su predvođeni vrlo iskusnim starijim bivšim igračima Čelika Edinom Bajramović (dao 6) i Amirom Kobilicom (dao 3 gola), kojima su pridodati igrači, registrovani samo za ovu utakmicu – dva veoma iskusna ”JUNIORA” – Bojan Burazor i Dragan Martinović, koji su postigli po četiri gola.

Takođe, činjenica je da Čelik Junior nije ”ni samo zenički”, kao što se to često ističe. Ali ni te činjenice ne umanjuju pobedu Čelik Juniora, jer sve su to znali u Stručnom štabu RK Čelika i pre utakmice, ali nisu znali ili nisu mogli dati odgovarajuću ”terapiju” na žestok udar starih ali i mladih juniora.

Na kraju, valja istaći da stipedije igračima RK Čelika (što zna biti problem u Klubovima) takođe nisu bile problem u ovoj utakmici – jer su isplaćene.

Ako se uzme u obzir da je i atmosfera u timu i klubu izvanredna, onda se zaista postavlja pitanje – U ČEMU JE PROBLEM I UZROK LOŠIJIH IGARA U NEKIM, PA I U OVOJ UTAKMICI?

RK Čeliku ne preostaje ništa drugo nego da realizuje najavljenu temeljnu analizu ovosezonskih rezultata, koji su daleko lošiji od očekivanih (tri poraza). Sigurno je da na osnovu analize sa svih aspekata treba doći do odgovarajućih promena u svim segmentima kluba: od upravljanja, stručnog štaba, igračkog sastava…

Sva sreća pa ima dovoljno vremena da se u pauzi između dve prvenstvene polusezone sve stvari dobro dijagnostikuju – od rada uprave, stručnog štaba, pa do učinka svakog od igrača pojedinačno, odnosno da se utvrdi nephodna terapija za narednu sezonu.

Iz protekle sezone mora se izvući ono najbolje za budućnost RK Čelika. I sportski je razmišljati pozitivno: završeno je samo ”prvo poluvreme” u Prvoj ligi FBiH i u onom drugom poluvremenu treba postići sve izgubljeno!

Iz Uprave RK Čelika čestitaju Školi Čelik Junior na pobedi u prvom istorijskom derbiju dva zenička ligaša.

RK ČELIK JUNIOR -RK ČELIK 31:23

Utakmica igrana na domaćem terenu Škole ČELIK JUNIOR u Dvorani Bilmišće.

Gledalaca oko 500. Rezultat 31:23 (14:11).

Isključenja: Škola JUNIOR 6, a RK Čelik 12 minuta.

Sedmerci: Škola Junior 2 (2), RK Čelik 5 (3).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име