Gospić upisao 2 boda protiv drugog tima Zameta!

0
286

Nakon poraza u utakmici 1. kola u kojoj su rukometaši Gospića u Rovinju kažnjeni za svaku nerealizovanu šansu, u subotu, 10. oktobra 2020. godine, igrali su na domaćem terenu protiv RK Zamet II.

Utakmica je morala da se igra pred praznim tribinama pa gledaoci nisu mogli da vide kako izgleda ekipa koja će se ove sezone takmičiti i prezentovati Gospić i u drugoligaškoj konkurenciji.

Miran i staložen ulazak u utakmicu ponovo nije doneo sigurnost u realizaciji, i još uvek je vidljivo kolike su posledice kasnog ulaska u dvoranski deo priprema i smanjena mogućnost rada s loptom uzrokovana virusom COVID-19.

Prvih 13 minuta proveli su domaći u traženju pozitivnog ritma, no uprkos tome gosti su poveli tek u dva navrata. Početnih 1:0, što su serijom 3:0 golovima Antića, Verzona i Sakića veoma brzo preokrenuli u njihovu korist, a golovima Dželalije (2) i Verzona (1) održavali do 6:4. Crna rupa u igri Gospićana u kojoj nisu realizovali tri velike prilike Riječani su oberučke iskoristili i preokrenuli rezultat u svoju korist (7:6, 8:7, 9:8).

Nakon tajm auta koji je trener Pavelić bio primoran da zatraži, Gospićani ulaze u ritam kvalitetnih odbrana i efikasnih napada. U sledeće 4 minuta Jelić i Antić prave 4:0 seriju za vođstvo rezultatom 12:9 koje na +4 (15:11) uvećavaju Jelić, Brajković i Cuculić s veoma bitnim golovima s igračem manje. Istu prednost zadržali su domaći do kraja prvih 30 minuta utakmice (17:13.)

Nakon loše realizacije početkom prvog poluvremena utakmice 1. kola u Rovinju koja je Gospić odvela u poraz ovoga puta su bili mnogo ozbiljniji, povećali prednost, prelomili utakmicu i sigurno je priveli kraju.

Četiri uzastopna gola Dželalije, usledila su tri Seferagića i jedan Sakića, a s nekoliko sjajnih odbrana priključili su se golmani Kolačević i Brkljačić za visokih 25:17. Ubrzo kapiten Udiljak povećava na +10 (28:18), a Suknaić u 58. minutu postiže gol za 12 golova razlike.

Konačan rezultat 38:28 doneo je Gospiću prva dva boda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here