Gorjan Spahić – “Dobar pripremni period je iza nas – Mislim da puno možemo!”

0
238

Težak posao ovog leta imao je stručni štab zrenjaninskog Proletera. Klub je uspeo da zadrži svega tri igrača iz prethodne sezone, ali Gorjan Spahić ne gubi optimizam i veruje da će sa svojim saradnicima uspeti da izgradi tim koji može da zadrži superligaški status.

  • Nama je faktički otišla kompletna ekipa, čak 14 igrača je napustilo klub i startujemo opet od nule, u potpuno novom sastavu. Ostali su samo kapiten Dalibor Breti, bek Aleksandar Rudić i levo krilo Uroš Knežević. Zadovoljan sam odnosom momaka prema radu i načinom na koji treniraju. Već sada pokazujemo neki određeni nivo igre. Odigrali smo nekoliko utakmica sa dosta jačim ekipama i moram biti zadovoljan onim što smo prikazali. Ništa u sportu ne dolazi preko noći. Potrebno je vreme da bi ekipa sazrela i dostigla nivo koji želimo. Voleo bih da u novoj sezoni igramo brz i moderan rukomet, sa čvrstom i jakom odbranom, dobrom kontrom i polukontrom, i jednom strpljivom i pametnom igrom u napadu. Na tome radimo i to će biti stil igre koji ću tražiti od svojih igrača, istakao je šef stručnog štaba Proletera.

Cilj za ovu sezonu je opstanak, ali već naredne godine Zrenjaninci žele da pomere granice i postanu stabilan superligaš, koji može da se upusti u trku za više pozicije na tabeli.

  • Proleter je tokom poslednje dve do tri godine afirmisao puno mladih igrača i drago mi je što je nemali broj njih odavde pronašao klub u inostranstvu. Siguran sam da ćemo nastaviti tim putem, ali primarni cilj je da formiramo ekipu koja bi u doglednoj budućnosti mogla da ima ozbiljniju ulogu u srpskom rukometu, umesto konstantne borbe za opstanak. Želimo da držimo korak sa drugim klubovima, pre svega finansijski, kako bismo mogli da zadržimo tim i borimo se za gornji deo tabele, zaključio je Gorjan Spahić.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име