Gorica porazila Sokol Nove Veseli!

0
304

U prvoj utakmici 2. kola EHF Evropskog kupa, rukometaši Gorice pobedili su češki sastav TJ Sokol Nove Veseli 27:25. Skromna je to prednost uoči revanša u Češkoj. Ali, nada umire poslednja.

Iako je protivnik bio prilično nepoznat, Gorica je sjajno počela svoj evropski put. Nakon nešto više od 6 minuta imala je 6:1. Gosti su bili uporni, strpljivi i malo po malo “grickali“ su tu prednost. Na ulasku u poslednjih deset minuta već su bili na samo minus tri (10:7). A do odmora su uspeli s dođu do dva gola zaostatka (12:10).

Gorica nastavak opet otvara sjajno. S tri gola za redom beže na velikih 15:10. Ali isto tako brzo i pada u svojoj igri i dopušta protivniku da za manje od 6 minuta dođe na 17:15. Još nekoliko puta do kraja utakmice Goričani su imali četiri gola prednosti. Ali nisu uspeli da pređu preko te čarobne brojke ili je sačuvati. Česi su se držali na minus dva ili tri gola i na kraju stigli do sjajnog ostvarenja, 27:25.

Tomislav Sladoljev je sa 17 odbrana, pazite 17 odbrana, bio junak domaćeg sastava. S 10 golova uz rame mu je bio Juro Čakarić. Kod gostiju Vit Šams 13 odbrana. Prvi strelac Robert Haliček sa sedam golova.

EHF EVROPSKI KUP: 2. KOLO
GORICA – TJ  sokol NOVE VESELI 27:25

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here