GORI VEĆ U ČETVRTFINALU – Alžir napada Egipat – Tunis favorit protiv Konga!

0
354

Nakon što je odigrano poslednje kolo grupne faze Prvenstva Afrike, poznati su svi četvrtfinalisti koji će se boriti za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. koje će se održati u Poljskoj i Švedskoj.

Plasman među 8 najboljih, od kojih će prvih pet reprezentacija izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, obezbedile su selekcije Egipta i Maroka iz grupe A, zatim Gvineje i Alžira iz grupe B, Tunisa i Zelenortskih ostrva iz grupe C i reprezentacije Angole i Konga kao predstavnici grupe D.

U jučerašnjim mečevima nije bilo iznenađenja, favoriti su igrali po planu i opravdali ulogu favorita. Egipat je u meču protiv Maroka ubedljivo slavio za prvo mesto u prvoj grupi, sa 36:21 (18:12). U borbi za drugo mesto u Grupi B Alžir je bio bolji od Gabona 25:23 (16:12).

U grupi C Tunis nije imao problema protiv Zelenortskih ostrva, trijumfovao je sa 30:24 (10:14) i tako osvojio prvo mesto u svojoj grupi.

Angola je u neizvesnom meču slavila protiv Konga sa 32:31 (18:16) u meču za prvu poziciju u Grupi D.

Četvrtfinalni parovi:

ALŽIR – EGIPAT

KONGO – TUNIS

GVINEJA – MAROKO

ANGOLA – ZELENORTSKA OSTRVA

Utakmice četvrtfinala igraće se 15. jula, polufinale je na programu 16. jula, dok se finale i meč za treće mesto igraju 17. jula.

  1. godine titulu šampionata Afrike osvojila je reprezentacija Egipta, pošto je u finalnom meču savladala Tunis 27:23.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here