Goran Perkovac skinuo sa spiska Luku Stepančića!

0
218

Hrvatska reprezentacija završila je treći krug priprema i danas kreće prema Nemačkoj. Nakon poslednjeg treninga, selektor Goran Perkovac objavio je spisak od 20 igrača koji su u poslednjoj, trećoj fazi priprema trenirali u Poreču, i ko ne ide na Evropsko prvenstvo. On je Luka Stepančić, član OTP Bank – PIK Segeda. Jedan je od četvorice desnih bekova na toj poziciji, a selektor ih toliko ne može voditi na EURO. Tako će se Luka Stepančić uskoro priključiti svome klubu i nastaviti da trenira. S obzirom na bolesti i brojne povrede koje se događaju, iskustvo nas uči da to ne mora biti i kraj nadanja da će nastupiti na Evropskom prvenstvu. Drugim rečima, nije isključena mogućnost  da bude pozvan naknadno ukoliko selektor proceni da mu je potreban u nekoj od utakmica koje su pred reprezentacijom. Odluka naravno, nije bila nimalo laka, ali selektor je taj koji bira i procenjuje ko u ovom trenutku može više da ponudi. Na spisku onih koji idu u Manhajm ostalo je dakle, 19 igrača.

Inače, Hrvatska iz Poreča odlazi s dvostrukim raspoloženjem. Jedno je odlično zbog dve pobede na “Croatia kupu”, sjajne atmosfere koja je pratila reprezentaciju celo vrijeme boravka u ovom gradu, ali i optimizma kojim su se igrači napunili uoči velikih okršaja na evropskoj smotri.

Drugi osećaj je gorak zbog brojnih prehlada, temperatura i povreda koje su proredile kadar s kojim je selektor Goran Perkovac nameravao da ide u Nemačku. Naime, od prvog dana treće faze priprema, odnosno od Nove godine s reprezentacijom nije trenirao Dominik Kuzmanović, koji je kratko vreme bio i na bolničkom lečenju. Na kraju je izostavljen s spiska i ukoliko se u sledećih nekoliko dana potpuno oporavi, priključiće se ekipi u Manhajmu. Izvan pogona pet dana bili su Ivan Martinović i Tin Lučin, tri dana Igor Karačić. Na sve to nadovezale su se povrede Davida Mandića (vrat) i Josipa Šarca (koleno) koje su ozbiljno narušile osnovnu selektorovu zamisao o postavi i igri pa je morao da interveniše naknadnim pozivima Marku Mamiću i Kristianu Pilipoviću. Na kraju cele priče, pojavio se problem sa zadnjom ložom Mateja Mandića pa je tokom ponedjeljka morao na magnetsku rezonancu u Zagrebu. Ona je srećom pokazala da ništa nije dramatično i mladi golman će s reprezentacijom u Nemačku. Bez obzira na loše vesti, većina igrača se oporavila, a još uvek tinja nada da bi se u određenoj fazi Evropskog prvenstva ekipi mogao pridružiti i David Mandić.

Nažalost, na bolesti i povrede nije se objektivno moglo previše uticati. Dogodile su se i drugim reprezentacijama. Zbog toga selektor i jeste pozivao toliko igrača, najpre na oktobru, a zatim i ove tri faze priprema. Bez obzira na sve, plakanja nema. Hrvatska ide spremna u Nemačku, željna više nego ikada novog dokazivanja.

Evo spiska hrvatske muške reprezentacija za EHF  EURO 2024:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB

FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL

KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG

ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

IGOR KARAČIĆ – KS KIELCE

LUKA CINDRIĆ – DINAMO BUCURESTI

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

TOMISLAV KUŠAN – LH-LIMOGES HANDBALL

VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

STRUČNI ŠTAB:

GORAN PERKOVAC, SELEKTOR

BORIS DVORŠEK, TRENER

VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER GOLMANA

DANIJEL BRAJKOVIĆ, KONDICIONI TRENER

ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT

JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT

DOMAGOJ GAJSKI, LEKAR

ANTE ROTIM, LEKAR

IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA

IVICA MARAŠ, TEAM MANAGER

ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

ZORAN ČULK, VIDEO ANALIZA

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here