Goran Kurteš ponovo na klupi Jugovića!

0
308

Rukovodstvo Jugovića, posle poraza od Morave u Velikoj Plani (23:24), odlučilo je da smeni dosadašnjeg trenera Borisa Žarkovića, koji je kaćke rukometaše posle prvog dela doveo do liderske pozicije na tabeli B Superlige. Umesto njega na klupu je seo Goran Kurteš, doskorašnji trener Kikinde.

Žarković je preuzeo Jugović samo sedam dana pred početak sezone, uspeo je da od slabašnog sastava oformi ekipu za poštovanje i postigne rezultate koje ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju. Porazom u Plani Kaćani su pali na drugu poziciju, ali imaju i utakmicu manje od vodeće Mačve, najvećeg konkurenta za plasman u elitu. Odluka kluba da promeni trenera pomalo je neočekivana s obzirom na dosadašnje rezultate.

Novog trenera Gorana Kurteša čeka izuzetno težak zadatak, pogotovo ako se uzme u obzir da je svaki bod dragocen u borbi za prvo mesto. Kurtešu je ovo četvrti put da predvodi Jugović i ima iskustva s uvođenjem ekipa u više rangove. Primera radi, Mladost iz Bačkog Jarka je iz trećeg ranga za dve sezone doveo u Superligu. O kakvom se treneru radi govori i podatak da je sa Kikindom bio jedan od ozbiljnijih kandidata da uđe u plej-of. Posle incindenta sa sudijama u 5. kolu, kada su Kikinđani igrali protiv Spartaka (23:23), Kurteš je smenjen. Na klupi su ga zamenili najpre Vladimir Mitrevski, a potom i Nedeljko Matić. Sada se Kikinda bori za opstanak, a posle poraza na svom terenu od Šamota, Matić je napustio kormilo banatskog superligaša.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here