Goč Merkur ponovo na rukometnoj mapi – U narednoj sezoni Super B liga u Vrnjačkoj Banji!

0
1351

Rukometni klub Goč Merkur se vraća na rukometnu scenu. Ovaj klub iz Vrnjačke Banje će krenuti takmičenje od drugog ranga to jest Super B lige gde će se takmičiti u grupi „Istok – Zapad“. Razlog tome je istupanje Novog Pazara iz ARKUS lige te su se ova dva kluba „okumila“ te će pod imenom RK Goč Merkur pokušati da se vrate u u najviši rang takmičenja.

U prostorijama kluba su već predstavljena zvučna pojačanja a to su Nikola Stanojčić, Uroš Jevtić, Stefan Miljković i Marko Ćosić. Vredi napomenuti da je RK Goč Merkur bio matični klub svim ovim igračima.

Ambicije kluba će u narednoj sezoni biti pronalaženje ritma i upoznavanje sa sistemom Super B lige a ne isključuje se odmah i napad na ARKUS ligu.

Kada bismo pogledali bližu istoriju kluba, najveći domet Goč Merkura je bila nekadašnja Prva Srpska liga „Šumadija“ gde su osvojili 2. mesto u sezoni 2010/11.

Stefan Miljković:

  • U prvoj godini takmičenja prioritet će nam biti da vidimo gde smo i šta smo. Primarni cilj nam je uigravanje, da sagledamo celokupnu situaciju, da li nam fali neki igrač a ako bude prilike napašćemo ARKUS ligu.

Predsednik RK Goč Merkur Dušan Radović:

  • Ovo je pravi raritet da u ovakvom sastavu Super B lige mi imamo 13 igrača koji su poreklom iz Vrnjačke Banje i zato smo svi pažljivo i emotivno ušli u ovu priču uz podršku predsednika opštine Bobana Đurovića i doktora Stanojevića. Što se tiče igračkog kadra, ovo je samo početak. Očekujemo nešto zvučnija imena u narednih 10-15 dana a javnost će blagovremeno biti obaveštena o tome. Što se tiče stručnog štaba, trenutno smo u pregovorima sa dvojicom eminentnih stručnjaka koji dugo obitavaju u srpskom rukometu. Što se tiče škole rukometa, želimo da radimo profesionalno, nećemo ispustiti nijedan detalj. Uključujemo i devojčice a velika je prednost što je Uroševa supruga imala preko 70 nastupa za reprezentaciju i veliko iskustvo u inostranstvu, te će deca biti sigurno orna za rad.

Super B ligu “Istok – Zapad” su ove sezone napustili Metalac, Župa 54, Jastrebac, Jagodina i Zlatar. Od naredne sezone pored Goč Merkura ćemo u Super B ligi gledati Loznicu i Mladi radnik iz Požarevca.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here