GJENSIDIGE KUP – Danska u okrnjenom sastavu demolirala Hrvatsku!

0
170

Hrvatska reprezentacije uverljivo je poražena od Danske 22:37 u 3. kolu Gjensidige kupa u Oslu. Najteži je to poraz u dosadašnjim mečevima s tom reprezentacijom, ali i poraz koji ozbiljno brine uoči skorašnjih Olimpijskih igara u Parizu.

Završnica sezone uzela je svoj danak pa obe reprezentacije nastupaju u Oslu oslabljene. S hrvatskom ekipom nije doputovao Tin Lučin, a ovde su se povredila trojica, Domink Kuzmanović, Zvonimir Srna i Ivan Martinović. Dancima nedostaju braća Niklas i Magnus Landin, Mikkel Hansen, a od utakmice s Norveškom i Kasper Mortensen.

Povredom prvog strelca na Gjensidige kupu Ivana Martinovića, selektor je u ekipu vratio Nikolu Grahovca i Frana Miletu, a na tribinu je uz povređeni trojac preselio i Ilija Brozović. Početna postava Hrvatske bila je stoga – Matej Mandić na golu, David Mandić i Mario Šoštarić na krilima te Veron Načinović na crti. Na bekovskim pozicijama u utakmicu su krenuli Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić i Luka Lovre Klarica.

Jednu promenu odbrana – napad pravila je klupa Hrvatske. Marko Mamić, za Maria Šoštarića. Otvaranje utakmice bilo je kao i protiv Norveške i Argentine s tri tehničke greške. Za to vreme Danci su postigli tri gola i već u četvrtom minutu imali 0:3. Na sve to nadovezale su se i dve odbrane Emila Nilsena pa su svoj prvi gol Hrvati dočekali tek na isteku petog minuta.

S dve odbrane Mateja Mandića i dva gola za redom ipak su Hrvati uhvatili priključak u sedmom minutu (2:3). Nakon toga uspeli su da se odbrane s igračem manje pa da pogode za prvo izjednačenje u 10. minutu (4:4). Bilo je to najbolje razdoblje u igri reprezentacije Hrvatske. Kratko, ali slatko.

A onda su rukometaši Hrvatske nepotrebno ušli u trku s Dancima i na brzinu primili pet golova u nizu te otišli u ozbiljan minus (5:10). Emil Nilsen je lako krotio neizrađene udarce Hrvatske, a njegovi saigrači znali su to da naplate. Punih 12 minuta bila je izabrana vrsta Hrvatske bez gola. Ređale su se tehničke greške i odbrane danskog golmana, a na drugoj strani su Danci nemilosrdno punili mrežu nemoćnog Mateja Mandića. Nije pomogao ni minut odmora koji je tražio Dagur Sigurdson.

Prvo poluvreme završilo se sa deset razlike za Dansku (6:16). Od izjednačenja 5:5 u 12. minutu do kraja, Hrvati su dali jedan, a Danci 11 golova. Emil Nilsen je skupio 10, Matej Mandić 6 odbrana.

Filip Ivić stao je gol na početku drugog dela. I dao malo vetra u leđa svojim kolegama s nekoliko lepih odbrana. Držali su Hrvati ritam gol za gol pa se razlika nije povećavala. Nakon sedam minuta igre, Sigurdson je pozvao minut odmora i odlučio se za igru sedam na šest.

I nije to izgledalo slabo. Uskoro su ostali Hrvati s igračem manje i morali su da se vrati igri šest na šest bez golmana. Danska se i tu pokazala mudrom i spretnom. Iscrpljivala je napad Hrvatske do krajnjih granica i terala ga puca iz neizrađenih situacija, a onda je Emil Nilsen preciznim projektilima pogađao gol Hrvatske. Tako su Danci sredinom drugog poluvremena otišli na plus 12 (14:26).

Rotirala su oba selektora maksimalno svoje igrače. Danska je opet uhvatila onaj svoj poznati ritam kada melje protivnika i u 48. minutu odjurila na 15 razlike (16:31). Tempo utakmice bitno je pao nakon toga. I jedni i drugi kao da su samo su čekali do prođe preostalo vreme.

Završilo se sa 22:37 što je najteži poraz Hrvatske od Danske do sada.

Hrvatska je tako Gjensidige kup završila s dva poraza (Norveška 26:32, Danska 22:37 i jednom pobedom protiv Argentine, 20:19.

HRVATSKA: M. Mandić 6/19, F. Ivić 3/12, D. Duvnjak 0/1, M. Šoštarić 7/9, F. Mileta 1/1, I. Karačić 0/2, M. Maraš 0/4, V. Načinović 3/7, M. Mamić -/-, L. Cindrić 3/5, F. Vistorop 3/6, D. Mandić 1/2, N. Grahovac -/-, M. Šipić 2/3, L. L. Klarica 1/7, M. Jelinić 1/1, selektor: Dagur Sigurdsson

DANSKA: E. Nielsen 15/16 (3), M. M. Lovkvist 3/6 (1), N. Kirkelokke 1/1, E. Jacobsen  11/13, R. S. Lauge 0/1, M. Saugstrup 1/1, M. Gidsel 6/7, M. Mensah Larsen 1/1, L. Jorgensen, I. V. Rassmunsen 2/2, J. Holm 2/2, E. S. Bergholt 2/2, S. Hald 2/2, T. S. Arnoldsen 1/4, S. Pytlick 2/6, E. W. Madsen 2/2, selektor: Nikolaj Jacobsen

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here