GEST VREDAN DIVLJENJA – Predsednik Crvene zvezde snosi troškove za povređenu Tamaru Preković!

0
566

U moru ružnih stvari koje se već neko vreme dešavaju u rukometu, sve jače sija jedno svetlo, koje je na dobrom putu da osvetla čitav naš sport. Reč je Crvenoj zvezdi, predvođenoj alfa i omegom ovog kluba, Milanom Vujkom koji je za samo nekoliko meseci uradio više za rukomet nego većina dugogodišnjih radnika.

Poslednji u nizu fantastičnih gestova je i odluka da Crvena zvezda, sa njim na čelu, preuzme brigu o mladoj igračici Bekamenta Tamari Preković. Sjajni bek je u četvrtfinalu Kupa baš protiv Crvene zvezde, u jednom kontaktu, doživela težu povredu lakta, posle čega je morala i u bolnicu, a sad je očekuje duža pauza, kao i naporan proces oporavka.

Zbog težine povrede, kao i finansijske situacije, Milan Vujko je odlučio da u ime kluba snosi sve troškove opravka ove igračice.

  • Iskrena da budem ostala sam zatečena i iznenađena kad mi je Milan Vujko rekao da be brinem i da će sve troškove on regulisati. Jako lep gest, ne sećam se da nekada nešto slično dogodilo i zahvaljujem se neizmerno na pomoći– rekla je Tamara Preković.

Kakve su procene lekara?

  • Nosiću ortozu još tri nedelje, pa onda idem na magnetnu rezonancu. Dislociran mi je lakat i srećom je na tribinama bio Branislav Krivokapić načelnik ortopedije na Banjici, inače prijatelj Milana Vujka koji je odmah priskočio u pomoć. Posle tri nedelje me čeka oporavak, a teško je sad govoriti o povratku na teren.

Čovek koji je u poslednjih nekoliko meseci vratio ljudima veru u bolje dane za srpski rukomet, Milan Vujko je skromno rekao:

  • Ništa čudno nisam uradio, ljudski, sportski i iskreno sam želeo da pomognem. Za mene su to normalne stvari i trebalo bi svi da razmišljaju na taj način. Na terenu smo rivali, jer svi mi dišemo isti vazduh i izađemo kao pobednici. Samo tako ćemo biti i sportisti i ljudi, uvek sam tu da pomognem bez obzira o kom igraču, klubu, radniku, je reč – rekao je prvi čovek crveno-belih.

U zemlji i sportu u kom se dešavaju uglavnom negativne stvari, gde pojedini klubovi ni svojim igračima ne žele da obezbede uslove za oporavak, kao i osnovne stvari, ovakvi gestovi ostavljaju svakoga bez reči i vredni su svakog poštovanja i divljenja.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here