Francuzi teško sa Brazilcima, Španija rutinski sa Bahreinom, Norvežani savladali Tunižane!

0
319

U grupi B u “Olympiahalle” areni odigran je ne tako zanimljiv meč gde su se sastali Bahrein i Španija gde su zasluženo slavili reprezentativci sa Pirinejskog poluostrva rezultatom 33:23 (16:11). Ne treba puno pričati o ovom meču, Španija je preuzela vođstvo već u prvom minutu i nije ga ispustila. Najefikasniji u redovima Španske reprezentacije bili su Sole sa stopostotnim učinkom 7-7 a pratio ga je Aleks Dujšebaev koji je ubacio 2 manje. U reprezentaciji Bahreina istakao se Husein Alsajad koji je pogađao 7 puta. Golman na ovom meču Muhamed Husein u reprezentaciji Bahreina zabeležio je 12 odbrana dok su Rodrigo Korales i Gonzalo Perez de Vargas zajedno zabeležili 9 odbrana.

U grupi A koja važi za „grupu smrti” na ovom prvenstvu sastali su se vrlo motivisani Brazilci i branioci šampionske titule Francuzi koji su slavili 24:22 (16:13). Brazilci su u ovaj meču ušli i više nego motivisani što govori to da su meč otvorili vrlo dobro i prednost držali sve do 21. minuta kada su se Francuzi raspucali i vezali 5 golova i otišli na 14:10. Na poluvreme se otišlo sa 16:13 za Francuze koji nisu pokazali sve svoje mogućnosti na ovom meču. Drugi deo utakmice su otvorili Mem i Žrebil i odveli Francuze na 19:13. Naglo buđenje usledilo je kod južnoamerikanaca gde su se potrudili da Francuzi 9 minuta ne postignu nijedan gol i stigli na -1. Dika Mem probija barijeru ali ponovo motivisani Brazilci uzvraćaju sa 2 vezana gola. Od 50. do 54. minuta utakmica za Francuze je bila „biti ili ne biti” gde su Gigu, Ngesan i Valentan Port pogađali i doneli Francuzima značajna 2 boda. Meč je ubedljivo obeležio Vensan Žerar koji je bio na 50% odbrana, 12-24 dok je Siril Dumolan bio uspešan 3 puta od moguća 13. Najefikasniji na meču bio je Brazilac Hoze Toledo sa 8 pogodaka a kod Francuza 6 puta su pogađali Dika Mem i Mišel Gigu dok je jedan manje ubacio Timoti Ngesan.

Grupa D, Egipat se sastao sa Šveđanima gde su Skandinavci odneli bodove. Rezultat je bio 27:24. Mnogi su očekivali mnogo više od Šveđana ali ovoga puta 2 boda su odneli sa 3 gola razlike protiv Afrikanaca. Egipćani na ovom meču nisu imali vođstvo ali su na neki način uvek uspeli da uhvate rezultatski priključak kada se rezultat lomio. U prvom poluvremenu Šveđani su diktirali tempo sve do 27. minuta kada su Ejsa, Šebib i Abdelrahim smanjili vođstvo i na poluvreme otišli sa zaostatkom od 2 gola. Drugo poluvreme otvaraju Nilson, Lagergen i sjajni Ekberg gde odlaze na 16:11. Igralo se gol za gol sve do 53. minuta kada su Egipćani zapretili i došli na 22:22 da bi Kim Ekdal Du Ric preuzeo apsolutnu odgovornost i odvojio Šveđane na +2. Šebib je uzvratio sa svoja 2 gola i ponovo je bilo nerešeno u 58. minutu. Publika u Kopenhagenu je bodrila svoje igrače da bi Džim Gotfridson sa svoja 3 vezana gola obezbedio Skandinavcima vrlo teška 2 boda.

Hrvatski sudijski par Gubica-Milošević bio je delegiran na utakmici između Tunisa i Norveške koja se igrala u Herningu pred 6500 gledalaca. U ovom meču favorit je bila reprezentacija Norveške koja je pobedila afričku reprezentaciju 34:24 (18:13). U prvom poluvremenu Tunižani su se držali sve do 12. minuta kada su se raspucali Norvežani i serijom od 5 golova otišli na nešto veću prednost od od +5. Džihed Džabala je predvodio Tunižane ali njegova 5 pogotka nisu bila dovoljna da ugroze sjajne Norvežane. Magnus Jondal je takoreći rešetao mrežu Magaiza i Misauia koji su zabeležili zajedno 8 odbrana dok je Torbjorn Bergerud sam zabeležio 18 što je bilo dovoljno za trijumf Norvežana u ovom meču. Drugo poluvreme obeležile su dve serije od 4 gola Norvežana i rezultat je na kraju glasio 34:24.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here