Francuska preko Nemačke do polufinala!

0
282

Reprezentacija Francuske slavila je protiv Nemačke u 2. kolu glavne faze Evropskog prvenstva rezultatom 29:21.

Francuska zajedno sa Crnom Gorom iz Grupe D ide u polufinale Evropskog prvenstva. Iako se Nemačka nadala senzaciji protiv “trikolora”, Darlo i njene koleginice nisu dozvolile da dođe do iznenađenja.

Rukometašice Nemačke su do 15. minuta bile ravnopravan protivnik, a posle 6:6 aktuelni olimpijski šampion je serijom od 3:0 otišao na 9:6 i do kraja prvog poluvremena bio u prednosti.

Nemačka je ušla u još veću krizu, sve češće je grešila u napadima i dozvolila je u dva navrata da prednost Francuske naraste na +5 (12:7,13:8), dok je na poluvreme tim Olivijea Krumbolca odneo 13:9.

Nemačka je početkom drugog poluvremena pokušala da smanji zaostatak, približivši se na 14:12, ali je to bio poslednji otpor. Francuska nije mnogo trošila lopte, odigrala je rutinski poslednji period meča i radovala se drugoj pobedi u glavnoj fazi Evropskog prvenstva.

U poslednjem kolu grupne faze reprezentacija Francuske igra protiv Španije, dok će Nemačka odmeriti snage sa Rumunijom.

Najefikasniji u reprezentaciji Francuske bile su Horaček, Zaadi i Kontanea, koje su postigle po tri gola. U Nemačkoj je listu strelaca predvodila Alina Grijsels, koja je upisala sedam golova.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here