Francuska deklasirala Holandiju: Veliko finale – Francuska – Rusija!

0
401

Reprezentacija Francuske je oduševila svoje navijače u Parizu pobedom nad Holanđankama 27:21 pred punom “AccorHotels” arenom.

Svetski šampion, reprezentacija Francuske će se u finalu susresti sa Olimpijskim šampionom, Rusijom.

Selektor Francuske je rekao:

“Nemam reči, još uvek nisam svestan da smo stigli do finala, velika euforija vlada u reprezentaciji” složila se i Laura Flipes.

Na početku nije bilo neke velike razlike među timovima, Groot je vodila svoje saigračice ali Francuskinje su napravile brzu seriju od 4:0 gde su nagovestile kraj moćnoj Holandiji. Nze Minko je rešetala mrežu golmanke Vester gde je motivacija Holanđanki sve dublje i dublje tonula u grotlu “AccorHotels” arene.

Nze Minko je apsolutno zaslužila titulu igrača utakmice gde je meč završila sa učinkom 6-6.

Francuska je bila mnogo efikasnija što se tiče šuteva u odnosu na Holandiju gde su apslolutno zaslužile pobedu. Nakon mnogih promašaja, Holanđanke su se takoreći vratile u meč pri kraju prvog dela. Tri gola desnog krila Anđele Malenstajn pomogli su da Holanđanke smanje deficit i odu na poluvreme sa zaostatkom od jednog gola. Trebalo je pet minuta Estevani Polman da izjednači rezultat na 14:14 sa svojim jubilarnim 100. golom u EHF EURO takmičenjima. Holanđanke nisu imale sreće, desila se velika povreda igračice Smits gde su igračice vrlo loše odreagovale.

Kada su Francuskinje uvidele šta se događa, iskoristile su situaciju i pogađale su Laura Flipes, Siraba Dembele Pavlović i Nze Minko što je presudilo Holanđankama.

“Napravile smo previše glupih poteza i zbog toga su nas kaznile” rekla je Polman i dodala: Naravno, nema mesta za tugu, fokusiramo se na osvajanje bronze jer smo i došle da uzmemo medalju.

Francuski stub odbrane bila je Laura Glauser koja je zamenila saigračicu Amandin Lejno i imala 50% odrbrana nakon što je odbranila 9 puta od 18 pokušaja Holanđanki.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here