Fran Lučin – “Sa ovakvim sastavom imaćemo ozbiljne ambicije u Evropi!”

0
242

Rukometaši Vojvodine imali su napornu sezonu, a sudeći da su u narednoj ciljevi još viši, bliži se početak priprema. Stoga šampioni Srbije koriste poslednje dane odmora i kreću sa individualnim radom. Jedan u nizu je provereni čuvar mreže crveno – belih Fran Lučin. Riječanin je odmarao dve nedelje, a potom krenuo sa treninzima uz opuštanje u rodnom gradu.

Riječanin je odmarao dve nedelje, a potom krenuo sa treninzima uz opuštanje u rodnom gradu.

  • Svaki momenat slobodnog vremena volim da provedem sa porodicom i prijateljima i isto tako da odmorim glavu od rukometa. Naravno, to ne znači da ne moram ništa da radim, pošto mi je cilj da u što boljoj fizičkoj spremi dočekam početak priprema i kontrolne utakmice. Uspeo sam da spojim lepo i korisno te tako treniram, ali imam vremena da odem na more, družim se sa prijateljima idem sa njima na kafu, a ti mi pričinjava zadodovoljstvo – poručio je Lučin.

Novosađani su zadržali golmanski dvojac Frana Lučina i Andreja Trnavca koji imaju velike zasluge u osvajanju tri trofeja, ali su na drugim pozicijma crveno – beli imali određene promene. Klub su napustili Luka Rogan, Živan Pešić, Nemanja Ratković, Milan Golubović, Darko Milenković, Mohamed Aziz i Branko Tomić. Pojačanja Vojvodine su Branko Predović, Miha Kavčić, Milan Jovanović, Fran Mileta, Ahmed Sesa i Žoao Pedro da Silva.

  • Stiglo je šest novih igrača, a nije isključeno da nam se još neko pridruži. Čini mi se da ćemo da budemo kompaktniji i da je ekipa odlično posložena po pozicijama. Smatram da ćemo činiti tim koji može da odgovori na sve zadatke protivničkih ekipa. Drago mi je zbog svih pojačanja, a među njima je i Fran Mileta sa kojim sa sarađivao u mlađim reprezentativnim uzrastima i znam da je sjajan momak i vredan. Siguran sam da će da bude noćna mora za protivnike zajedno sa Vukašinom Vorkapićem sa desnog krila. Žao mi je što je Darko Milenković napustio tim pošto je odličan igrač i nadam se da će i u Nemačkoj nastaviti da briljira na terenu – rekao je golman crveno-belih.

Kada je reč o predstojećoj sezoni Lučin je rekao da očekuje nove titule kao i pomak u Evropi.

  • Primarni cilj Vojvodine uvek je domaće prvenstvo, ali sa ovakvim igračima u potencijalom moramo da imamo ozbiljne planove i u Evropi. Najpre nas očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope što je potpuno apsurdno nakon što smo osvojili Evrokup i došli do Top 16 faze prošle sezone. Naravno očekujemo da obezbedimo mesto u grupnoj fazi drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Kada je reč o domaćoj ligi siguran sam da ćemo da vodimo žestoke bitke aa Partizanom koji se dobrano pojačao i ima šampionske ambicije. Naravno tu je uvek nezgodna Metaloplastika, ali i podmlađeni Dinamo – zaključio je Lučin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here