Filip Racković – “Sve ide u pravom smeru – Borićemo se sa favoritima!”

0
222

Rudar gura odlično, cilja finale Kupa, a želi da što konkurentniji bude i u domaćoj ligi. Pljevljaci imaju isti broj bodova (20) kao Lovćen i Budvanska rivijera Budva. Veliki iskorak ovaj tim je napravio pobedom, u prvom delu sezone, nad Budvanima (38:34).

Da li je sve ovo dobro što rade Pljevljaci bilo projektovano od početka sezone?

  • Cilj je bio da svaku šansu iskoristimo. Početak nije bio onakav kako smo zamišljali. Nova ekipa, novi igrači, trebalo je malo vremena da se uigramo. I uspjeli smo, zato smatram da možemo još bolje od prvog dijela sezone – kazao je Filip Racković, peti strelac šampionata (68 golova) i četvrti asistent lige (20).

Racković, koji je u velikom trujumfu nad Budvom dao 12 golova, uz jedan promašaj,  ističe odličan odnos unutar kluba, sjajnu komunikaciju i zdravu konkurenciju.

  • Imamo, prije svega, zdravu komunikaciju, zajedništvo i sve to prenosimo na teren. Radimo kvalitetno, momci su odlični i uživamo u igri. Iz dobrih treninga možemo da pokažemo dobre stvari.

Član Rudara smatra da je pobjeda protiv Budve rezultat predanog rad.

  • Ništa nije slučajno. A pobjeda je došla u neko pravo vrijeme za nas. Mislim da smo pokazali, a to je bila i želja, da smo u oba takmičenja konkurentni. Prošle godine stali smo u polufinalu Kupa, u ovoj želimo korak dalje. Znači, cilj je finale, a ako se ukaže šansa i da osvojimo Kup – jasan je Racković.

Odlično ide Pljevljacima, a odlično ide i Rackoviću koji je treću sezonu član ove ekipe.

  • Ne bih mogao ništa bez saigrača i rada kakav imamo. Drago mi je što sam uspio da sačuvam kontinuitet. Nadam se da će me i zdravlje poslužiti i da ću ispraviti neke greške koje sam pravio prošle sezone.

Izdvojio je Racković kolegu Nemanju Vukovića, najboljeg strelca (86) i asistenta (36) prvenstva.

  • Znači nam mnogo. Kada imate igrača takvog kalibra uvijek možete da se oslonite i da učite od njega. A mi imamo od koga da naučimo.

Napomenuo je prvotimac Rudara i stabilno stanje u klubu.

  • Uslovi su odlični. Najvažnije da smo ispoštovani u svakom smislu, na terenu i finansijski. Ova sezona je stabilnija od ostalih, nadam se da će svaka naredna biti takva.

O radu trenera ima sve pohvale.

  • Rad je baš neprikosnoven što se tiče našeg podneblja – jasan je Racković.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here