Filiberto Kokuca preuzeo italijanski Beluno!

0
242

Italijanski Beluno je objavio je dolazak novog trenera koji će raditi sa mlađim kategorijama. Iskusni srpski trener, Filiberto Kokuca vodiće projekat ambicioznog kluba koji jako pazi na odrastanje svojih najmlađih sportista. Nakon što je taj put započeo sa Hrvatom Darkom Pranjićem, nastavio letos sa Jakošom Boglićem, evo još jednog vrhunskog trenera podno Dolomita. Poslednjih godina Kokuca je trenirao Sasari u A1 seriji, Kameran u A2 (i takođe njihovu U20 ekipu) i Eriče u ženskoj A1.

Rođen u Ćupriji u Srbiji 1976. godine, Kokuca je svoje prve igračke korake napravio u rodnoj zemlji, pre nego što je stigao u Italiju igrajući za Bresanone, Konversano i Fasano, a takođe je zaigrao i u nacionalnoj selekciji Italije.

U sezoni 2015-16 imao je svoje prvo iskustvo kao prvi trener na klupi Kelna, kluba sa kojim je iz A2 izborio promociju u prvu ligu.

  • Uvek sam voleo da treniram mlade, a ovde u Belunu postoje svi uslovi da rukomet postane još popularniji sport. Klubu sam na raspolaganju i spreman sam da svoje iskustvo stavim u službu svima.

Ne mislite li da je malo čudno to što ne sedite na klupi nekog kluba iz Serie A?

  • Apsolutno ne, ovde moramo da stvorimo ciklus – počevši od sektora mladih, I biće potrebna ista predanost, ako ne i više, od onoga što je potrebno na klupi prvoligaša, istakao je Kokuca.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here