FARSKA OSTRVA IMAJU ŠTA DA PONUDE – Oli Mitun postigao 17 golova protiv Švedske!

0
478
Faroe Islands vs Burundi, 2023 IHF MEN’S JUNIOR (U19) WORLD CHAMPIONSHIP, Opatija, Croatia, 02.08.2023, Mandatory Credit © IHF / HRS / kolektiff

Na Svetskom kadetskom prvenstvu u Hrvatskoj završeno je treće kolo grupne faze, nakon čega su poznati svi putnici u glavnu rundu.

Najveće iznenađenje stiglo je od reprezentacije Farskih Ostrva, koja je u poslednjem meču pobedila Švedsku sa 34:31 i obezbedila plasman među 16 najboljih reprezentacija na Svetskom prvenstvu za kadete.

Mladi bek Oli Mitun imao je neverovatnu partiju protiv Švedske gde je postigao neverovatnih 17 golova. Na Evropskom prvenstvu za kadete prošle godine, Mitun je bio najbolji strelac sa 80 golova a odigrao je 7 utakmica.

Porazom od Farskih Ostrva, Švedska ne ide u sledeći krug, pošto je ostala na 3. poziciji sa tri osvojena boda. Osim Farskih Ostrva, iz grupe H, plasman u 16 ​​najboljih obezbedila je reprezentacija Irana.

U borbi za četvrtfinale boriće se reprezentacije Hrvatske, Portugala, Mađarske, Slovenije, Egipta, Češke, Španije, Brazila, Danske, Makedonije, Austrije, Norveške, Nemačke, Saudijske Arabije i Irana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here