EYOF – Balkanske selekcije prvog dana bez uspeha!

0
380

Hrvatska muška mlađa kadetska reprezentacija porazom od Islanda 26:35 otvorila je Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) u Banskoj Bistrici.

Već na poluvremenu mlada reprezentacija Hrvatske bila je u zaostatku od pet golova (14:19). Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku. Islanđani su dali 16, a primili samo 12 golova i na kraju zasluženo slavili s 9 razlike.

Hrvatska je realizovala 7 od 10 sedmeraca, Island je s druge strane imao stopostotni učinak 7 od 7. Prvi strelac Hrvatske bio je Fran Martinko sa 7 golova. Pet je dao Petar Šprem. Kod Islanđana prvo ime Rafn Eidur Valson s 9 golova.

Hrvatska ženska reprezentacija mlađih kadetkinja poražena je od Norveške 16:22 u 1. kolu grupe B Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF).

Norvežanke su dominirale od početka do kraja. Hrvatska je prvih 30 minuta postigla samo 6 golova i tu deonicu izgubila sa sedam golova razlike (6:13).

U nastavku su mlade rukometašice Hrvatske bile nešto bolje i taj deo utakmice dobile 10:9. Ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi ogromna prednost Norvežanki iz prvog poluvremena. S 9 golova, što je gotovo dve trećine svih hrvatskih, daleko najbolja bila je Ivana Fratnik. Tri gola dala je Lucija Renić, a po jedan Tara Đelekovčan, Ana Pehar i Tara Čović. Maria Linea Ramen s 5 golova najbolja kod Norveške.

Ženska pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je od Nemačke 28:19 na startu Evropskog olimpijskog festivala mladih koji se održava u Slovačkoj.

Elena Mitrović je bila najefikasnija sa šest golova, dok je Bojana Peličić postigla pet.

Mina Petrović je tri puta zatresla protivničku mrežu, po dva puta su se upisale Ksenija Gašević i Hanadi Delić, a jednom Milka Pavlović.

Pet golova za reprezentaciju Nemačke je postigla Katarina Alisa Verle dok je tri dodala Alisa Pecold.

EYOF (M):

Nemačka – Slovačka 40:17
Slovenija – Portugal 25:30
Španija – Danska 24:31

EYOF (Ž):

Mađarska – Slovačka 39:22
Danska Rumunija 28:19

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here