Eurofarm Pelister izdao zvanično saopštenje – “Da li se ovde nešto nagoveštava i da li neka ekipa mora da osvoji Kup?”

0
332

Rukometni savez Makedonije (RFM) objavio je raspored i termine utakmica finala Kupa za muškarce i žene. Prema novoj odluci saveza, po jedno polufinale u obe konkurencije igraće se u četvrtak, a jedno u petak, dok se dva finala igraju u nedelju.

Na ovo je žustro reagovao Eurofarm Pelister. Bitoljčani su negodovali i dovodili u pitanje regularnost takmičenja.

Do sada je bila praksa da se oba polufinalna meča igraju istog dana. Po novom rasporedu, pobednik duela između Alkaloida i Vardara imao bi dan više odmora do finala u odnosu na boljeg iz meča Tikveš – Eurofarm Pelister.

• RK Eurofarm Pelister iznenađen je neočekivanom promenom termina polufinalnih utakmica finala Kupa Makedonije. Prvi put posle više od tri decenije, završnica Kupa Makedonije u rukometu menja već redovno izvučene termine za odigravanje utakmice (žreb je bio javan). Ovakva odluka narušava regularnost takmičenja i čini neprijatan izuzetak koji nigde u svetu nije registrovan kada je ova vrsta takmičenja u pitanju. Ovom odlukom javno postavljamo pitanje da li se nešto nagoveštava ili da li neka ekipa mora da osvoji Kup Makedonije? Nezadovoljstvo saopštavamo javno, jer smo iz dosadašnjih iskustava saznali da ne dobijamo odgovore na postavljena pitanja u pisanoj formi Rukometnom savezu Makedonije (RFM).

PRATITE NAS:

• tik-tok