EURO 2024 – Rasprodat prvi dan takmičenja!

0
257

Sa nešto manje od četiri meseca do početka Evropskog prvenstva, organizatori su se već pohvalili da će ovaj turnir biti ubedljivo najposećeniji u istoriji.

Nemačka je možda i najbolja zemlja za domaćina kontinentalnog skupa, najviše zbog odlične infrastrukture, velikih sala i stadiona, a iz organizacionog odbora je saopšteno da je prvi rekord već oboren, iako šampionat nije ni počeo.

Generalni sekretar EHF Martin Hauslainter izrazio je veliko zadovoljstvo zbog interesovanja i zvanično saopštio da nema više ulaznica za prvi takmičarski dan šampionata. Francuska će biti veliki favorit protiv Makedonije, ali će Makedonci imati istorijsku priliku da igraju na otvorenom stadionu, pred 50.000 ljubitelja rukometa. Ova cifra će premašiti prethodni svetski rekord od 44.189 posetilaca, koji je postavljen na utakmici između Rajn-Nekar Levena i Hamburga 2014. godine.

Organizatori kažu da ima još dosta karata za preostale mečeve, ali je prvi dan potpuno rasprodat i najavljen je spektakl na otvaranju turnira. Makedonija i Francuska sastaju se 10. januara od 18 časova, a domaća Nemačka igra protiv Švajcarske sa početkom u 20:45.

Evropsko prvenstvo počinje 10. januara, a meč za zlatnu medalju na programu je osamnaest dana kasnije.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here