Esbjerg pravi “dream team” – Potpisale Merk i Heindal!

0
242

Po ugledu na muški Olborg, i u Danskoj se formira drim tim u ženskoj konkurenciji. Šampion Esbjerg je angažovao prva pojačanja za narednu sezonu. U Esbjerg će stići dve iskusne rukometašice, Nora Merk iz Vajpers Kristijansanda, kao i Katrin Heindal iz moskovskog CSKA. Uprava kluba je preko svoje klupske strane potvrdila transfere dva zvučna imena.

Merk, koja važi za jednu od najboljih rukometašica sveta, posle dve sezone provedene u Vajpers Kristijansandu preći će u ambiciozni tim Esbjerga. Reprezentativka Norveške je sa svojom reprezentacijom osvojila niz medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. Sa Larvikom, Đerom i Vajpersom je takođe osvojila Ligu šampiona.

Definitivno će Esbjerg dobiti veliko pojačanje na poziciji desnog beka. Trenutno, Mete Tranborg i Line Jorgensen igraju na poziciji desnog beka u Esbjergu. Najverovatnije će neko od njih napustiti tim po završetku ove sezone.

Heindal iz moskovskog CSKA drugo je pojačanje u Esbjergu. Reprezentativka Danske od 2020. godine igra za moskovski CSKA. Pre nego što je debitovala na međunarodnoj sceni, bila je deo nekoliko velikih klubova u Danskoj. Ona će biti zamena za norvešku rukometašicu Marit Frafjord, koja je odlučila da se povuče. Heindal igra u poziciji pivotmena i može da igra u dva pravca.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here