EP 2024 U20 (M) – Hrvatska i Makedonija odigrali nerešeno!

0
137

Hrvatska muška juniorska reprezentacija odigrala je nerešeno protiv Makedonije 24:24 i tako ostala u igri za drugi krug. Dva potpuno različita poluvremena odigrala je mlada selekcija Hrvatske. Prvo vrlo dobro, drugo anemično, bezidejno, sporo.

Nakon nešto nesigurnijeg početka i makedonskog vođstva od dva gola razlike (3:5, 4:6, 5:7, 6:8), Hrvatska je sredila svoje redove i u 18. minutu uspela da stigne do izjednačenja 8:8. Tri minuta posle preuzeli su mladi rukometaši Hrvatske vođstvo i više ga nisu ispustili do odmora. Od rezultata 10:10 u 22. minutu, hrvatski rukometaši napravili su niz od pet golova za redom, ostavili svoje protivnike bez gola do kraja  poluvremena i na odmor otišli s 15:10. Pokušavali su Makedonci u završnih pet minuta da igraju odbranu 3-3, ali su hrvatski bekovi odličnim kretanjem lako pronalazili put do njihove mreže. Posebno raspoložen u prvom delu bio je Marko Tkalec koji je postigao pet golova. Vrlo solidan bio je i Tin Herceg na golu sa šest odbrana.

Lepo je Hrvatska počela drugi deo. Ali je taj period kratko trajao. Od 39. minuta i rezultata 19:13, rukometaši Hrvatrske upali su u takvu crnu rupu da je to bilo teško gledati. Najpre su razbranili mladog makedonskog golmana, onda zaređali sa serijom tehničkih grešaka i dopustili protivniku, ne samo da izjednači, nego i povede 19:20. Drugim rečima, Makedonci su postigli sedam golova za redom. U napadu su upali u zamku povećane agresivnosti Makedonaca, stalno dopuštali da im prekidaju napade i bezuspešno pokušavali da prošu edan na jedan.

Ipak, nakon tajm – auta selektora Hrvatske, Boris Dvoršeka i nekih promena u postavi, vratili su se Hrvati u utakmicu. U poslednjih sedam minuta ušli su izjednačeni 22:22. Pitanje je bilo samo ko je sačuvao više snage i mirnoće za završnicu. Imala je Hrvatska priliku za pobedu u zadnjih 50 sekundi jer je imala napad. Ali nakon tajm – auta nije uspela da složi akciju za gol. Makedoniji je ostalo pet sekundi za zadnji pokušaj, ali je i on bio neuspešan pa je ostalo 24:24.

Tin Herceg bio je najbolji u redovima Hrvatske sa 17 odbrana. Najviše golova, i to po šest, dali su Marko Bajan i Niko Franković. Kod Makedonaca najučinkovitiji su bili Dimitar Uzunčev i Slavčo Šuleski koji su takođe dali po šest golova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here