EP 2024 U20 (M) – Austrija iznenadila Hrvatsku!

0
166

Hrvatska muška juniorska reprezentacija porazom od Austrije 23:27 otvorila je Evropsko prvenstvo u Celju. Hrvatska je dobro počela utakmicu, ali Austrija je vrlo brzo uzela kontrolu nad utakmicom i praktično je nije ispustila do kraja. Danas Hrvatsku čeka utakmica protiv Makedonije u 12:00h.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu. I dosta lako stigla do prednosti 3:1. Ali Austrijanci su to lako stigli. I sve do 4:4 još je izgledalo dobro za mlade rukometaše Hrvatske. Ali onoga trenutka kada je Austrija povela 4:5, kao da je nestala njihova sigurnost i ideja u igri. Serijom gol za gol, išli su do isteka prva četvrtine. Tada su Austrijanci prvi put napravili dva gola razlike i više to nisu ispustili do kraja. Posebno dobar u tom periodu bio je golman Leon Bergman koji je u prvom delu skupio osam odbrana. To je inače treći golman s nedavnog seniorskog Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Hrvatska je stalno pokušavala da pogodi kroz sredinu. A tu su Austrijanci bili najjači. Devet minuta pre poluvremena, Austrija je prvi put otišla na plus tri (8:11). I tu nije stala. Zatvorila je put ka svojoj mreži i Hrvatska je punih sedam minuta bila bez gola. Za to vreme mladi Austrijanci su napravili niz od četiri gola za redom i do kraja poluvremena izgradili prednost od pet pogodaka te mirno otišli na odmor (10:15). Hrvatskoj su ostavili velike brige.

Ništa se bitnije nije promenilo u drugom delu. Hrvati jednostavno nisu uspeli da nađu rešenje, ni za austrijski napad, ni za austrijsku odbranu. Nekoliko puta su doduše bili na minus tri, ali dalje od toga nisu mogli. U sve to uklopile su se i slabi arbitri iz Italije. Ali nisu one odlučile pobednika već razigrana austrijska mladost koja je imala odgovor na svaku akciju Hrvatske.

Pokušavao je selektor Boris Dvoršek brojnim promenama da pronađe ekipu koja bi mogla da uhvati priključak s Austrijancima, pa i promenama odbrane, ali jednostavno nije uspeo. Austrijanci su imali sjajno raspoloženog golmana Leona Bergamana koji je na kraju skupio 13 odbrana. Najbolji strelac kod pobednika bio je Klemens Melešnig sa šest golova. Kod Hrvatske, prvo ime je Aleksandar Čaprić s pet golova. Tin Herceg imao je 12 odbrana.

Hrvatsku u podne čeka utakmica sa Makedonijom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here