Enid Tahirović – “Treba u Manhajm otići sa najboljim rosterom!”

0
146

Utakmica je odigana u sklopu priprema dve reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u januaru 2024. godine u Nemačkoj.

Bh rukometaši trebali su da odigraju dve kontrolne utakmice sa istim protivnikom, ali nakon otkazivanja letova sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, odigrana je jedna, a u Brno su morali otputovati autobusom.

Po rečima nekadašnjeg dugogodišnjeg reprezentativca BiH i jednog od najboljih evropskih golmana Enida Tahirovića “utakmica protiv Češke nije bila onakva kakvu smo svi očekivali.

  • Bilo je puno “peripetija” oko odlaska, nemogućnosti putovanja avionom, na kraju su odlučili da se putuje autobusom. Vjerovatno je to i utjecalo na rapoloženje i stanje igrača. Međutim, moramo prihvatiti, nije bilo na nivou u na kojem smo očekivali poslije zadnjih utakmica koje smo odigrali, pogotovo dvije zadnje kvalifikacione kada smo dobili Sloveniju i Crnu Goru – kazao je Tahirović za Fenu.

U osvrtu za predstojeći nastup najboljih rukometaša BiH na EP-u u Nemačkoj Tahirović smatra da na najbolji način treba BiH da iskoristi pripreme.

  • Prije EP-a očekuje nas pripremni turnir u Švicarskoj. Na najbolji način, sa najboljim rosterom trebamo doći u Mannheim. Po meni cilj bi nam trebao da bude pobjeda u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Gruzije. Mislim da su Švedska i Nizozemska još uvijek daleko ispred nas, a ta pobjeda protiv Gruzije bi nam omogućila prolazak u drugi krug i prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Prolaskom u drugi krug igrali bi još tri utakmice koje sigurno mogu poslužiti, pogotovo mlađim igračima, za sticanje iskustva na takvim takmičenjima – zaključio je Tahirović.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here