EKSPRESNA REAKCIJA – RSCS privremeno obustavio takmičenje u LMK!

0
2188

Rukometni savez Centralne Srbije je reagovao poput munje i suspendovao takmičenje u Ligi mlađih kategorija. Povod tome je niz nepravilnosti u Velikoj Plani gde je odigran turnir u kategoriji Ž14.

Danas je na zvaničnom sajtu RSCS objavljeno da je razrešen dužnosti direktor TMK RSCS Dalibor Ristić.

Doneta je takođe odluka o formiranju komisije koju će činiti Dušan Stojković (predsednik), Ivana Jovanović (član) i Nebojša Vidanović (član).

Dejan Stanojević je na kraju doneo odluku na predlog Ivana Milivojevića (nadzorni odbor) da privremeno prekine takmičenje u Ligi mlađih kategorija.

Ivan Milivojević:

  • Poštovani, na osnovu dobijenih informacija, razgovora sa službenim licima i uvida u zapisnike sa većine turnira Lige mlađih kategorija RSCS uočene su brojne nepravilnosti koje ovo takmičenje čine TOTALNO neregularnim. Naime,turniri se igraju bez prisustva medicinskih radnika, treneri koji imaju dozvolu za rad sa decom ne vode ekipe, veliki broj ekipa nije, delimično ili u celosti, licencirano u skladu sa Pravilnikom o licenciranju.  Takođe, obavešten sam i da je sam direktor LMK RSCS Dalibor Ristić podneo ostavku zbog svojih propusta u radu. Kako bi se sprečila dalja anarhija, molim UO RSCS da HITNO privremno prekine sva takmičenja u LMK RSCS. Takođe, molim UO RSCS da formira komisiju koja će da pregleda svu pristiglu dokumentaciju vezanu za LMK i dostavi izveštaj o činjeničnom stanju.

Ivana Jovanović (predsednik TK RSCS):

  • Poštovani, sva ova dešavanja koja nas prate danima unazad, a tiču se funkcionisanja takmičenja u Ligi mlađih kategorija Centralne Srbije su me iskreno i žargonski rečeno “šokirala”. “Šokirala” su me pre svega, zato što je na sastanku  u Vrnjačkoj banji (tačnije na UO RSCS) sve izgledalo gotovo idealno, i bez problema, a u stvari realnost je potpuno drugačija, što se nažalost sada može i videti. Žao mi je što sam kao predsednik TK CS za sve ove probleme i neregularnosti saznala tek kada su problemi kulminirali, i kada su razna sredstva informisanja preplavljena člancima o propustima i neregularnostima u takmičenjima RSCS. Postavlja se pitanje da li je uopšte trebalo da otpočnemo takmičenje, dok se ne ustanovi da su se stekli svi predviđeni i obavezujući uslovi, ili je pak bilo previše poverenja da je sve u redu, a nije bilo??? Nameće se pitanje da li je sve ono što je odigrano u prethodnom periodu u skladu sa Propozicijama i ostalim normativnim aktima ili je totalna neregularnost u pitanju (bojim se da je ovo drugo). Lepo je čuti da imamo brojku od preko 100 ekipa u takmičenju mlađih kategorija, ali je pitanje za nas da li nam je bitan samo broj, ili nešto sasvim drugo, a to je ispravnost. Verujem i gotovo sam sigurna da nam je svima cilj ovo drugo, ozbiljni smo ljudi i nikome od nas nije interes da se ogrešimo o propise u bilo kom smislu. Svesna sam da niko od nas nije bezgrešan, greške su sastavni deo posla, ali ovo mi ne ukazuje na to, već na sistem “pusti samo neka se igra”, nema veze kakve će biti posledice i do čega mogu dovesti. Iz svega gore navedenog, apsolutno sam saglasna sa Ivanom da takmičenje u LMK treba odmah suspendovati, do utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, a nakon same analize videti šta nam je i na koji način dalje činiti. Ovo nam je pre svega moralna obaveza prema rukometu, koji svi mnogo volimo, a potom i prema svima onima koji su regularni u svemu ovome i koji ne smeju trpeti posledice. Možda će mi neko zameriti na svemu što sam gore napisala, ali jednostavno kao i uvek do sada, surovo sam iskrena, i spremna sam da se istog trenutka pomerim sa ove funkcije. Ovo nije usmereno ni prema kome lično, već samo želja da što pre prevazidjemo probleme i vratimo se normalnom funkcionisanju. Srdačan sportski pozdrav.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here