Ekipa Čelika pogađala u Zenici 41 put!

0
310

U utakmici protiv Žepča igra Čelika je bila vrlo brza i dinamična te rezultirala pobedom od 41:25.

Igrač utakmice Jasmin Omerović, a u ekipi Čelika dobrom igrom su prednjačili i Adi Pašalić, Muhamed Ajanović, Faris Mrako i Eldar Mehić, u subotu domaći derbi protiv Škole Čelik Junior

Utakmica 12. kola, igrana u Gradskoj areni Zenica pred oko 400 gledalaca. Sudije Armin Mulabdić i Dino Murtazinović. Delegat Senad Štikovac. Isključenja: Čelik 6 minuta, Žepče bez isključenja. Sedmerci: Čelik 2 (2), Žepče 6 (6).

Sjajna igra RK Čelika u Gradskoj areni Zenica, gde je oko 400 gledalaca uživalo u odličnim potezima igrača Čelika i borbenosti ekipe Žepča, koja je povela samo u samom startu utakmice sa 1:0 i više tokom 60 minuta nisu ni izjednačili, a kamoli poveli. To ne znači da je RK Žepče loše igrao, nego da je Čelik odigrao izvrsnu partiju u komšijskom kantonalnom derbiju.

Igra Čelika je bila vrlo brza, dinamična, posebno sa krilnih pozicija, i toliko dominatna da ni mnogo bolje ekipe večeras u Gradskoj areni ne bi bolje prošle protiv raspoloženih igrača Čelika – Jasmina Omerovića, Adija Pašalića, Muhameda Ajanovića, Farisa Mrake, Eldara Mehića i ostalih saigrača. Dvojac Omerović – Mehić su sjajnim i atraktivnim potezima u nekoliko navrata digli publiku na noge i izmamili dug aplauz zeničke publike.

U narednu subotu u Zenici se prvi put u istoriji igra gradski derbi, izmedju Škole rukometa Čelik Junior i RK Čelika.

Ni u subotu ne dolazi u obzir ništa drugo osim naše pobjede. Bolja smo ekpa od naših protivnika, imamo dužu klupu, bolje smo pripremljen tim i mi idemo na tri boda! Nema nikakve euforije u našem timu pred tu utakmicu.Posmatramo to kao i svaku drugu utakmnicu. Igrači jednog i drugog tima se dobro poznaju, ”raja” su i to može samo da doprinese sportskom nadmetanju dvije momčadi, izjavio je Seldin Rizvanović, trener RK Čelika.

Predsednik Kluba Pane Škrbić je izjavio:

Mi smo se u Upravi kluba i sinoć na sastanku sa igračima dogovorili da odmah nakon utakmice posljednjeg prvenstvenog kola na svim nivoima Kluba napravimo kompletnu analizu protekle sezone i da utvrdimo pravce daljeg djelovanja RK Čelika. Ja smatram da je u proteklom prevenstvu došlo do dalje stabilizacije i jačanja organizacije kluba, da smo stvorili sjajan i homogen tim u kome igra svih 16 igrača koji istrče na teren, da se u Klubu radi kao da je u pitanju profesionlni pogon, ali ipak, ostvareni sportski rezultati nisu najbolji. Treći smo na tabeli, nakon Krivaje i Slobode, čime nismo zadovoljni. Sa malo više sportske sreće mogli smo biti i prvi na tabeli. Ali na proljeće je drugo poluvrijeme, što nam daje šansu da u proljeće nastavimo borbu za prvo mjesto. Ja sam siguran da RK Čelik to može, ali da sve zavisi od toga da li će Gradska uprava i Gradonačelnik Fuad Kasumović zadržati stav zauzet prije početka ove prvenstvene sezone: da se RK Čelik podržava od strane Grada, da se bori za Premijer ligu i Evropu. Ako ta podrška izostane – sve opcije su otvorene. Što se Čelika tiče – mi smo spremni na proljeće dati maksimum i ostvariti cilj!, kaže Škrbić.

RK ČELIK: Faris Marko (3), Eldar Mehić (5), Kenan Muslić (1), Ismar Kahrić, Adnan Begagić (5), Adnan Sumbuljević, Jasmin Omerović (13), Danijel Jurić (1), Riad Polić (9 odbrana), Kenan Biogradlija (1), Admir Bjelopoljak (1), Haris Muhić (6 odbrana), Aldin Begagić (1), Muhamed Ajanović (5), Mustafa Babić, Adi Pašalić (5). Trener: Seldin Rizvanović

RK ŽEPČE: Jakov Šumić, Ian Babić, David Đertek (1), Ante Klarić (1), Drako Matijević (5), Danilo Stojević (6), Krešimir Ramljak (1), Franjo Ravnjak (1) Josip Nakić (10), Marko Džampo, Nikola Martinović. Trener: Enver Barjaktrević.

Previous articleCrvena Zvezda i Šamot podelili bodove!
Next articleVrbas porazio Mačvu!
Miloš Jovanović
Moje ime je Miloš Jovanović. Glavni i odgovorni urednik portala. Rođen sam 1997. godine u Jagodini i diplomirao sam na Akademiji vaspitačko - medicinskih strukovnih studija u Ćupriji, smer - radiolog. Rukometom sam počeo da se bavim 2004. godine u rodnom gradu a zatim sam odlučio se bavim isključivo medicinom i pisanjem o našem sportu. Primarni cilj - predstaviti ljudima prave lepote ovog sporta i vratiti rukomet tamo gde i pripada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here