EHF Liga Evrope (Ž) – Podravka Vegeta ponovo porazila SPONO Igls i izborila grupnu fazu takmičenja!

0
280

Rukometašice Podravka Vegete pobedile su švajcarski klub SPONO Igls iz Notvila 32:26, u revanšu 3. kola EHF Evropske lige i tako potvrdile svoj nastup u grupama tog takmičenja. Dogovorom klubova obe utakmice odigrane su u Koprivnici. U prvom je hrvatski klub slavio 26:17. Hrvatska će u tom takmičenju imati dva kluba jer je uz Podravka Vegetu, to pre nedelju dana osigurala i Lokomotiva Zagreb.

Samo 17 sati prošlo je od pre utakmice Podravka Vegete i SPONO Iglsa, a već je odigran drugi. Švajcarke su insistirale na ranijem početku kako bi se tokom večeri vratile kući. I baš kao u prvoj utakmici imale su dva početna vođstva. Podravka je polako dizala svoju radnu temperaturu i igru te na taj izazov odgovorila s tri gola za redom. Nakon prvog i jedinog izjednačenja 3:3, stigla je nova serija hrvatskih rukometašica od četiri gola u nizu i vođstvo 7:3. Bila je to jasna poruka protivnicama da nemaju šta da traže u revanšu. I nastavila je Podravka u istom stilu, pogađala je sa svih pozicija i gradila svoju prednost do plus devet u prvom poluvremenu (20:11).

Ništa se nije promenilo u drugom delu. Trener Ivica Obrvan je ponovo rotirao celu ekipu pa se na kraju čak 11 igračica našlo na listi strelaca. Najveća prednost Podravkašica bila je 11 golova, u 34. minutu kod rezultata 23:12, odnosno 24:13. Na kraju je Podravka spustila gas pa su gošće stigle do prihvatljivog poraza od šest golova razlike 32:26.

PODRAVKA VEGETA – SPONO EAGLES 32:26 (20:11)
KOPRIVNICA – ŠSD “Josip Samaržija – Bepo”. Gledalaca 700. Sudije: Barbora Bocakova i Lucia Janosikova. Delegat EHF-a: Branka Marić (Srbija).

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (14), Bešen; Zadravec, Vuković, K. Pandža 2, Popović, Franušić 3, Đelekovčan 1, L. Kalaus 4, D. Kalaus Žulj 1, Šenvald 1, Vuljak 3, Barišić 5(1), Šimara 1, A. Pandža 5(3), Mamić 6. TRENER: Ivica Obrvan.

SPONO EAGLES: Schaller (3), Zürcher (4+1); A. Emmenegger 2, M. Emmenegger 5, Stuttfeld 2, Zumstein 1, Hodel 3, Amrein, Boesen, Snedkerud 3, Bucher 9(3), Cilurzo 1. TRENER: Marco von Ow.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Spono Eagles 3(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Vuković, Franušić, L. Kalaus, Barišić, A. Pandža, Mamić), Spono Eagles 10 min. (Boesen 2+2, Hodel, Snedkerud, Cilurzo).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here