EHF Liga Evrope (M) – U Lucernu šesterac bio udaljen 6,90 metara!

0
589

Utakmicu prvog kola EHF Evropske lige, između Kriens-Lucerna i Hanover Burgdorfa, obeležila je nesvakidašnja, potpuno bizarna situacija. Pobeda njemačke ekipe (31:23) na gostovanju u Švajcarskoj ostala je u drugom planu zbog problema s parketom.

Iako je oko 800 navijača u dvorani bilo spremno za prvu, istorijsku utakmicu svog kluba u ovom takmičenju, početak utakmice ipak je odložen na kratko. Naime, primećeno je kako je linija šesterca kod jednog gola na udaljenosti od – 6,90 metara. Prestup od “samo” 90 centimetara. Podloga, koja je složena od pojedinačnih pločica, nepravilno je postavljena.

U otkrivanju greške pomogla su dvojica igrača TSV Hanover-Burgdorfa, Vincent Buhner i Hanes Feize.

  • Bilo je čudno od početka. Već na zagrevanju sam pomislio kako nešto nije u redu. Zašto imamo samo jedan korak do skok šuta i zašto je gol dalje nego inače? – rekao je Buhner.

Iako su delegati proverili teren (?!), a igrači odradili zagrevanje, problem je uočen tek pre početka utakmice, nakon čega je krenula renovacija u rekordno kratkom roku. Grupa pomagača u 15-ak je minuta uspela da reši problem i presloži parket.

  • Unatoč problemu, bila je to velika zabava. Sada, gledajući unazad, opet se možemo smejati nepravilno postavljenom podu. Ima i gorih stvari na svetu – rekao je Daniel Frank, sekretar Kriens-Lucerna.

S druge strane, sportski direktor Hanovera bio je šokiran.

  • Nikada nisam video tako nešto – rekao je Sven-Soren Kristofersen.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here