EHF Liga Evrope (M) – Savehof slavio protiv Pfadi Vintertura, Hrobri Glogov uzeo bod Konstanci!

0
163

Pored “obaveznih” rezultata ekipa sa Balkana, ispratili smo ove nedelje učinke ostalih ekipa u EHF Ligi Evrope.

Danski Skjern je dočekao ABC Bragu Uminjo i slavio veliku pobedu sa 32:25 (15:10) i tako obezbedio narednu fazu takmičenja. Kod domaćin je Jonson bio najefikasniji sa 8 golova dok je Vinkler imao 13 odbrana. Kod Portugalaca Pando je postigao 6 golova a Gomeš i Fereira su zajedno imali 4 odbrane.

Rajn Nekar Leven je u svojoj hali dočekao Benfiku i zasluženo slavio pobedu 39:30 (20:17). Sa 4 pobede će Nemci otići u narednu fazu. Knor i Kolbaher su bili precizni po 9 puta dok je Birlem upisao čak 18 odbrana. Na drugoj strani Grigoras preiczan 7 puta. Jensen, Zorić i Kapdevil su zajedno skupili 9 odbrana (6-2-1).

Švajcarski Pfadi Vintertur je poražen na svom terenu od švedskog Savehofa sa 29:32 (14:17). Savehof će sigurno u narednu fazu dok se čeka ko će biti drugoplasiran u toj grupi. Kod domaćina je Relštab bio precizan 8 puta a Dragašević je dodao 3 gola. Vipf i Ahmetašević su zajedno skupili 11 odbrana. Na drugoj strani po 6 golova su postigli Berlin, Vedberg, Špante i Anderson Moberg. Meler je sam skupio 15 odbrana.

Poljski Hrobri Glogov je napravio senzaciju i uzeo je bod rumunskoj Konstanci. Iako više nemaju šansu da prođu u narednu rundu, Poljaci su odigrali jednu vrlo dobru partiju. Kožnik je postigao 5 golova a Štahera je upisao 14 odbrana dok je njegov kolega Dereviankin upisao samo jednu. Na drugoj strani je nezadrživ bio Strahinja Stanković sa 7 golova a Zoran Nikolić je dodao 3. Rusu i Vasile su skupili zajedno 6 odbrana.

Hanover je imao teško gostovanje kod AEK-a. Ipak na kraju Bundesligaš je uspeo da slavi sa 29:34 (16:16). Hanover je već u narednoj fazi dok AEK ima vrlo malu šansu. Stipe Mandalinić i Patrik Martinović su postigli po 7 golova kod domaćina. Ivan Matskevič i Igor Arsić su zajedno skupili 11 odbrana. Na drugoj strani je Uladžiaslau Kuleš bio precizan 6 puta dok je gol manje dodao Branko Vujović. Tilen Strmljan je postigao 3 gola a Ilija Brozović 2. Simon Gade i Dario Kvenšted su zajedno skupili 8 odbrana.

Grupa H će biti vrlo zanimljiva. Za sada je “sigurna” samo Konstanca a za 2. mesto će se boriti Sporting i Tatabanja. Upravo su se ove ekipe sastale u Portugalu a bolji su bili domaći sa 36:28 (17:14). Suarez Diaz je postigao 8 golova dok su Masijel i Kristensen skinuli 8 udaraca. Na drugoj strani Đori je bio najefikasniji sa 6 golova a Mateo Maraš i Petar Topić su dodali po 2 gola. Sekelji i Bartuč su skupili zajedno 8 odbrana.

Flensburg je produžio pobednički niz i savladao Elverum sa 38:35 (19:15). Jergensen je postigao 12 golova dok je Burić imao 13 odbrana. Na drugoj strani Avad je postigao 6 golova. Nergard je skupio 10 odbrana.

Švajcarski Kriens Lucern i dalje nije upisao pobedu u Ligi Evrope. Gornjik je odneo bod iz Švajcarske i na korak je od plasmana u narednu fazu. Domaćinu nisu pomogli Šipić sa i Šmid sa 8 golova dok je Radojica Čepić postigao 3 a Miloš Orbović 2 gola. Bonefo i Belkajed su zajedno upisali 9 odbrana. Na drugoj strani je takođe sjajan bio Minocki sa 9 golova. Višomirski je odbranio 13 udaraca. Na kraju rezultat 30:30 (15:14).

Nant se na svom terenu puno mučio protiv Kristianštada ali su na kraju uspeli da slave sa 31:27 (16:16) i tako verovatno prođe u narednu fazu takmičenja. Rivera je bio precizan 7 puta a a drugoj strani su Olson i Jurmala postigli po 6 golova. Halgrimson je skupio 9 a na drugoj strani su Bang i Banke upisali 12 odbrana zajedno.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here