EHF Liga Evrope (M) – Nexe prejako za Povašku Bistricu!

0
131

Prva gostujuća utakmica u ovoj sezoni EHF Evropske lige završena je uverljivom pobedom Nexe-a protiv vrlo dobre slovačke ekipe koja je pružila više nego dostojan otpor.

Poprilično nervozno i dosta rastrgano su delovali “Gromovi” na samom otvaranju utakmice. Prvih petnaest minuta prvog dela obe su se ekipe smenjivale u vođstvu, a prvu veću razliku ostvarila je našička ekipa u 25. minutu odvojivši se na tri gola prednosti (7:10). Do odlaska na odmor “Gromovi” su uspeli i da “podebljaju” prednost na +4 (15:19). Dosta toga nije štimalo u odbrani koja je na mahove delovala vrlo porozno što su domaći rukometaši koristili i pogađali na oduševljenje svojih navijača.

U nastavku puno bolje izdanje “Gromova” koji su jednostavno zaigrali puno agresivnije i čvršće u odbrani, što je teralo domaće rukometaše da igraju duge napade, vrlo često uz podignute ruke sudija. Polako je sve počelo da leže na svoje mesto, a nametanjem ritma i uspostavom apsolutne kontrole nad utakmicom, vratila se mirnoća i sigurna realizacija u napadu. Lovro Jotić bio je vrlo raspoložen u napadu postigavši čak sedam golova, a jedan manje pogodio je Pribetić, dok su po pet puta protivničku mrežu tresli Štrlek i Moslavac. Do kraja utakmice prednost je narasla na velikih 11 golova razlike, no to nije omelo sjajnu slovačku publiku koja nije prestajala da skandira i navija za svoje rukometaše. Prekrasan gest domaćih navijača dogodio se na kraju utakmice kada su “Gromovi” došli uz tribinu i zapljeskali navijačima, a oni su im uzvratili dugim skandiranjem NEXE, NEXE, Našice, Našice! No Gromovi su imali podršku i trinaest svojih vernih navijača, odnosno predsednika, potpredsednika, direktora i sportskog direktora te članova Uprave i rukometnih radnika i simpatizera koji su takođe doputovali u Slovačku.

EHF Europska liga, 3. kolo

MŠK Považska Bystrica – RK NEXE 28:39

(15:19)

Sporting Hall MSK, Považska Bystrica

Sudije: Bartosz Leszczynski, Marcin Piechota (Poljska)

Delegat: Petr Novak (Češka)

MŠK Považska Bystrica: Plšek, Machác 6, Sloboda 2, Bystrický 5, Petrík , Jurák 4, Duriš 3, Durana 1, Adam, Stefina, Briatka 5, Vallo 2, Kvaššay, Valášek, Kovačin (5 odbrana), Chabada, Gálik

Trener: Vaclav Straka

RK NEXE: Kuzmanović (1 odbrana), Bakić 4, Vejin 2, Marguč 3, Car (7 odbrana), Sršen 2, Radovanović, Jotić 7, Manci Mičević 2, Velkavrh, Bezjak, Štrlek 5, Moslavac 5, Tomić 3, Melić, Pribetić 6

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: MŠK Považska Bystrica: 5/5 ; RK NEXE: 1/2

Isključenja: MŠK Považska Bystrica: 8 minuta (Machác, Bystricky 2′, Jurak 2′, Duriš 2′); RK NEXE: 6 minuta (Bakić 2′, Vejin 2′, Moslavac 2′)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here