EHF Liga Evrope (M) – Hanover i Kriens Lucern podelili bodove, Kadeten Šafhauzen bolji od Flensburga!

0
222

U ostalim utakmicama EHF Lige Evrope je bilo vrlo zanimljivo.

Rukometaši AEK-a su doživeli neplanirani poraz od Zabrža iz Poljske. Gosti su posle 60 minuta borbe slavili veliku pobedu 26:30 (12:15) i tako sigurno obezbedio narednu fazu takmičenja. Mandalinić je kod domaćina bio raspoložen sa 9 golova dok je Žabić dodao 6 golova. Martinović je bio precizan 3 puta. Na drugoj strani 7 golova Minotskog. Arsić i Matskevič su skupili zajedno 5 odbrana a kod Zabrža Višomirski i Ligarževski su bili uspešni 11 puta.

Fukse Berlin je gostovao u Francuskoj kod Šamberija i slavio pobedu 31:36 (14:17) i tako obezbedio narednu fazu takmičenja. Šamberiju ostaje samo matematika da se nada u narednu fazu. Kod domaćina je Skube imao 6 preciznih udaraca dok je kod “Lisica” Sauter bio precizan 8 puta. Kopljar i Marsenić su postigli po 1 gol. Hodžić i Ivić su bili uspešni 8 puta dok je Dejan Milosavljev sam skupio čak 17 odbrana.

Konstanca je na svom terenu savladala Tatabanju 28:25 (14:12) i tako zvanično prošla u narednu rundu. Mađarski sastav je imati težak zadatak kako bi prošao dalje. Murinjo je postigao 6 golova dok je dva manje dodao Nikolić. Stanković je bio precizan 3 puta dok je Ravnić pogađao jedanput. Vasile je odbranio 16 a Rusu jedan udarac. Na drugoj strani Maraš i Topić precizni po 5 puta a Bartuč i Sekelji su odbranili 9 udaraca.

Sigurno najveće iznenađenje je napravio Kriens Lucern protiv Hanovera tako što je Bundesligašu “skinuo” bod 30:30 (14:14). Iako je Kriens ispao iz takmičenja, dobro je odigrao ovu utakmicu. Kod Hanovera za igraju najraspoloženiji Gerbl i Buhner sa po 5 golova dok su Strmljan i Brozović upisali po 2 gola. Gade i Kvenšted su skinuli 8 udaraca. Na drugoj strani Šmid je bio precizan čak 14 puta dok je Šipić stao na 5 golova a Čepić je dodao 2 gola. Belkajed je sam odbranio 13 udaraca.

Švedski Savehof je opravdao ulogu favorita protiv španske Kuenke i slavio pobedu 40:27 (21:9) i tako prošao u narednu fazu dok je Kuenka ispala. Mitun je postigao 13 golova dok je Lopez Garsija na drugoj strani upisao 4 gola.

ABC Braga je na svom terenu dočekala Povašku Bistricu i slavila je pobedu 31:26 (15:13). Obe ekipe neće igrati u narednoj fazi takmičenja. Kod domaćina je Karvaljo bio precizan 7 puta a Gomes i Fereira su upisali 10 odbrana. Kod Slovaka Štefina i Briatka su pucali po 5 puta dok su Galik i Kovačin imali takođe 10 odbrana.

Veliki derbi odigrali su Benfika i Nant gde su Francuzi slavili sa 34:38 (16:18) i tako zvanično ostavili Portugalce bez naredne faze. Moreira je za domaći sastav postigao 11 golova dok je Nikola Zorić bio odličan sa 5 odbrana. Kod gostiju Kavalkanti precizan 8 puta dok je Ovniček dodao 2 gola. Halgrimson i Rambo su skupili 11 odbrana.

Hrobri Glogov je ostao na jednom bodu jer je poražen od Sportinga sa 22:35 (9:17). Kod Poljaka su po 5 golova postigli Tilte i Paterek. Štahera i Dereviankin su odbranili 8 udaraca. Kod gostiju su po 5 golova postigli Porkelson, Guri i F. Košta. Maciel i Kristensen su imali zajedno 14 odbrana.

Kadeten Šafhauzen je napravio veliko iznenađenje i savladao je Flensburg sa 25:24 (15:16). Obe ekipe sada imaju po 8 bodova i prošle su u narednu fazu. Kod Švajcaraca Pietrasik je postigao 6 golova dok je Pilipović odbranio 17 udaraca. Na drugoj strani Gola i Hansen su postigli po 5 golova. Burić i Meler su zajedno skupili 12 odbrana.

La Rioha je na svom terenu namučila danski Bjeringbro Silkeborg ali je na kraju danski sastav slavio sa 28:29 (10:13) i tako će sa Vojvodinom igrati rasterećeno u poslednjem krugu grupne faze. Kadarso Kabaljero je postigao 7 golova dok je golman Ali skupio 10 odbrana. Kod Danaca Lauge Šmid je bio precizan 7 puta dok je Lovkvist skinuo 7 udaraca.

Rajn Nekar Leven je odigrao “revijalnu” utakmicu protiv Kristianštada jer utakmica nije imala nikakvo značenje. Bundesligaš je opravdao ulogu favorita i slavio pobedu sa 36:28 (17:14). Anderson je bio precizan 7 puta dok su Špet i Birlem imali 12 odbrana. Kod Kristianštada je Olson imao 6 golova a Bang i Banke su skupili zajedno 7 odbrana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here