EHF Liga Evrope (M) – Bjeringbro-Silkeborg bolji od Alkaloida!

0
124

Rukometaši Alkaloida zabeležili su drugi poraz u grupnoj fazi EHF lige Evrope, od Silkeborga u SC „Jane Sandanski“ sa 23:31 (12:16). Izabranici Kirila Lazarova su se trudili da pariraju i budu ravnopravni, ali nisu imali snage protiv iskusnijeg rivala. Danci su pokazali da skandinavski timovi ne praštaju tehničke greške pa su na kraju izborili ubedljivu pobedu.

Makedonski tim je ušao sa bekovskom trojkom Đorđijev, Velkovski i Mladenović, Nikola Markoski je stao na poziciju pivota, a krila su bili Petkovski i Bingo. Prva dva napada Alkaloida brzo su završena golovima sa bekovske linije, dok su Danci otvorili meč sa dve greške. Usledio je još jedan gol za skopskog predstavnika preko Serafimova iz penala, a onda je Silkeborg uspeo da napravi seriju od 4:1, čime je stigao do izjednačenja.

Usledio je pad u igri Alkaloida, pa je iskusniji rival znao da ga kazni i uspeo je da povede 6:9, nakon čega je Lazarov pozvao prvi tajm-aut. Ni minut odmora nije pomogao makedonskom vicešampionu da se podigne. Silkeborg je pokazao čime raspolaže, polako je gradio prednost koju je uspešno održao i na odmor otišao sa 12:16. Posle prvih tridesetak minuta Ivan Džonov je postigao pet golova, dok su Mladenović i Stojković postigli dva gola.

Drugo poluvreme je nastavljeno istim tempom kao i prvo. Alkaloid je imao očigledan problem da savlada Lovkvista sa sedam metara, pa je ponovo krenuo promašajem. Danci su rutinski odbranili prednost u Skoplju i nisu dozvolili domaćem timu da se vrati u utakmicu. Lazarov je pokušao da rotira i u bekovskoj liniji i na šest metara, ali to nije urodilo plodom, vođstvo Silkeborga je ostalo između pet i šest golova u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena.

Alkaloid ni u jednom trenutku nije uspeo da se približi svom protivniku. Tehničke greške makedonskog tima i raspoloženi golman gostiju Mikel Lovkvist držali su Silkeborg u stalnoj prednosti. Umesto da se približi Alkaloidu, gost se u finišu dodatno udaljio i na kraju zabeležio ubedljiv trijumf.

HC ALKALOID – BJERRINGBRO-SILKEBORG 23:31 (12:16)

Džonov 7, Serafimov 5, Stojković 3, Mladenović 2, Đorgiev 2, Velkovski 2, Omeragić 1, Bingo 1, Trajkoski (11/35 odbrana), Romero (1/8 odbrana).

Halbak 9, Kristensen 7, Boldsen 4, Lauge Šmid 2, Lingard 2, Bogojević 2, Solstad 2, Sand 2, Friden 1, Lokvist (18/39 odbrana), Kristensen (3/4 odbrane).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here