EHF Evropski kup (M) – Turski Spor Toto bolji od Budućnosti u prvoj utakmici!

0
199

Prva evropska epizoda rukometaša Budućnosti nakon 14 godina završena je porazom – tim Draška Mrvaljevića je u Univerzitetskoj dvorani izgubio od turskog Spor Totoa 31:24, pa mu je ostala samo teoretska šansa da se domogne 3. kola EHF Evropskog kupa.

Revanš je danas na istom mestu, takkođe u 15 časova, kada će „plavi”, ovog puta u ulozi i nominalnog domaćina, pokušati da nadoknade minus.

Ipak, po onome što je viđeno tokom 60 minuta, teško je verovati da Mrvaljevićevi puleni mogu da dođu do tako ubedljive pobede.

Tim iz Ankare je sve vreme vodio, osim uvodnih 1:0 nakon sedmerca Edina Beharovića. Spor Toto je brzo došao do plus pet (9:4), ali je Budućnost nekako održavala priključak sve do poslednjih 10-ak minuta, kada je Španac Arturo Naćer Selma smanjio na 24:22.

Tada je znatno iskusniji i korpulentniji gostujući tim iskoristio situaciju sa dva igrača više i pobegao na nedostižnih 28:22, što mu je bila rekordna prednost.

Uskoro je bilo i 30:23, a Budućnost je propustila poslednji napad da priđe na 30:25. Kazna je stigla – Ozgur Sarak je nakon tajm-auta dao gol iz cepelina za konačnih sedam razlike.

Edin Beharović je bio najefikasniji sa sedam golova, Tunišanin Ben Salem Abdelvaheb je postigao šest, a Naćer Selma četiri, uz četiri asistencije.

Kod gostiju je najbolji bio Erdem Ateš sa šest pogodaka, Ozan Erdogan i Bariš Bugdaj su dali po pet.

SPOR TOTO SK – HC BUDUĆNOST PODGORICA 31:24 (15:13)

Ateš 6, Sarak 5, Bugdaj 5, Pektaš 4, Erdogan 4, Demirezen 3, Gumušok 2, Gunaj 2, Goktepe (8/28 odbrana), Čivan (2/6 odbrane).

Beharević 7, Abdelvaheb 6, Selma 4, Radoičić 2, Đurković 2, Mulić 2, Jokić 1, Vujović (8/39 odbrana).

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here