EHF Evropski kup (M) – Trogir ispisao istoriju u plasirao se u 3. kolo!

0
284

U revanš utakmici 2. kola EHF Evropskog kupa odigranoj u Trogiru između istoimenog kluba i H71 s Farskih Ostrva, dva dana nakon prve utakmice, domaćin je potvrdio pobedu te plasman u sledeći krug takmičenja. Tako će Trogirani igrati u 3. kolu Evropskog kupa, prvi put u istoriji kluba.

U popunjenoj dvorani i odličnoj atmosferi dvorane “Vinko Kandija“, u prvom delu prvog poluvremena gledali smo izjednačen meč Trogira i gostiju s Farskih Ostrva, H71 koji su formalno bili domaćin. Kad se “stvarni domaćin“ zagrejao i postigao punu radnu temperaturu, uz raspoloženog Luku Bakovića na golu, vođstvo je preselilo na stranu Trogira i do poluvremena naraslo do +5, 9:14.

U drugom poluvremenu, Trogir je još malo pojačao ritam što Farani nisu mogli da prate. Tako je trener Trogira Boris Popović gotovo svim svojim igračima dao priliku da iskoriste evropsko takmičenje, a predstavnik Hrvatske je upisao još drugu pobedu s istom razlikom kao i u prvoj utakmici. Završilo se s +7, 22:29. Mladi hrvatski reprezentativac u redovima Trogira, Antonio Berislav Tokić bio je prvi strelac sa sedam golova, šest je dodao Marino Vulić. Sveinur Olafson je bio prvi strelac H71 s pet golova.

Nakon završetka svih utakmica 2. kola, održaće se žreb za 3. kola.

H71 – TROGIR 22:29 (9:14)

Olafson 5, Mor Hognensen 3, Kristi 3, Sejer Hjaltason 2, Poulsen 2, Vedesbol 2, Lamhauge 2, Đurhus 1, Ziskason 1, Aniano Sakarison 1, Tomsen 1.

Tokić 7, Vulić 6, Peran 3, Smoljo 3, Radnić 2, Trivković 2, Luketin 1, Drnasin 1, Piteša 1, Špika 1, Bradarić Šljuljo 1.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here