EHF Evropski kup (M) – Krka ponovo porazila Viljandi i izborila narednu fazu takmičenja!

0
217

Rukometaši Krke su se plasirali u treće kolo EHF Evropskog kupa. Pre nedelju dana pobedili su Viljandi u Estoniji sa 32:23, a u subotu su u revanšu u dolenjskoj prestonici pobedili sa 33:25 (13:11).

Domaći rukometaši postavili su pre nedelju dana na Baltiku temelje za prolaz dalje posle sigurne pobede sa devet golova. U revanšu su u prvom poluvremenu imali problema sa Estoncima, ali su u drugom samo slomili otpor i zasluženo se plasirali u narednu rundu.

Novomeščani su otvorili utakmicu vođstvom od 6:3, ali su potom zaigrali pomalo zbunjeno i dozvolili rivalima da izjednače na 7:7. Do kraja poluvremena vodila se izjednačena borba, a domaći rukometaši su pred odlazak na veliki odmor poveli sa 13:10.

Drugo poluvreme meča u potpunosti je dominirala ekipa domaćeg trenera Mirka Skoka, koja je u svim aspektima igre bila bolja od rivala sa Baltika i već u prvom nastupu na međunarodnoj sceni zasluženo izborila plasman u sledećeg kruga.

MRK KRKA – VILJANDI HC 33:25 (13:11)

Rauh 1, Blaževič, Bradeško, Avsec 3, Majstorović 8 (1), Vukić 2 (2), Stanojević 3, Zajc 4, Nikolić 2, Brajer, Lavrič, Kukman 2, Matko, Derganc 2 (1), Horvat 6.

Ots, Parik, A. Pertelson 3, Koovit 2, Drogin 2, M. Varik 3, Koks 5 (1), Maasalu 3, Braun 2, Ots 1, Basarab 2, Liinsoo, J. Varik, J. Pertelson 1, Voika 1.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here