EHF Evropska liga (Ž) – Šambre Turan porazio Lokomotivu Zagreb!

0
145

Rukometašice Lokomotive Zagreb poražene su u utakmici 2. kola EHF Evropske lige grupe B, od francuskog sastava Šabmre Turana 27:25.

Ekipa koju vodi mladi trener Vedran Krkač, odlično je odigrala prvih dvadesetak minuta. I uglavnom vodila. Onda je upala u jednu crnu rupu i dopustila domaćim rukometašicama da postignu pet golova zaredom i od minus jedan (6:7), povedu (11:7). No, Lokomotiva je hrabrom igrom do odmora uspela da prepolovi taj zaostatak i ostane u igri. Na poluvremenu je tako bilo 13:11.

Budući da je drugi deo započela serijom 1:3, Lokomotiva je već u 36. minutu uspela da dođe do izjednačenja. Praktično od tog trenutka do kraja igralo se gol za gol. Ukupno čak devet izjednačenja bilo je u nastavku. Na kraju su malo više mirnoće i koncentracije imale domaće rukometašice i na kraju slavile 27:26. Minut pre kraja, Lokosice su bile na minus jedan, ali je domaći trener uzeo minut odmora i ne samo da je uspeo da sačuva loptu do kraja, već je njegova ekipa postigla još jedan gol za konačnih plus dva Šambre.

Po pet golova za domaći sastav dale su Lusi Modenel i Laura van der Heijden.

Mariia Gladun imala je 10 odbrana na golu Lokomotive. Sa šest golova najpreciznija je bila je Andrea Sedloska.

U nedelju 21. januara 2024. godine u 18:00h, Lokomotiva u Zagrebu dočekuje Dunareu Brailu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here