EHF Evropska liga – Tiringer bolji od Lokomotive!

0
150

Mlade rukometašice Lokomotive upisale su poraz u 1. kolu grupne faze EHF Evropske lige. Zagrebačka ekipa u prvoj utakmici ove godine ugostila je nemački Tiringer u Sutinskim vrelima, a gošće su slavile rezultatom 21:28.

Najmlađa ekipa EHF Evropske lige fantastično je ušla u utakmicu. U 3. minutu na semaforu je bilo 3:0, a iako su Nemice u 8. minutu došle do izjednačenja (5:5), zagrebačku ekipu to nije poremetilo te su nastavile da igraju svoju igru i nastavku su održavale razmak od jednog do tri gola. Krajem prvog poluvremena pada koncentracija hrvatskih rukometašica te nemačka ekipa dolazi do prvog vođstva u 29. minutu (12:13). 24 sekunde pre kraja, Kristina Dramac pogađa i na odmor se odlazi s izjednačenjem (13:13).

U drugom poluvremenu, ipak, drugačija slika. Iako se u prvih pet minuta nastavka igralo gol za gol te je u 35. minutu bilo 15:15, nakon toga sledi velika serija gošći. U devet minuta postigle su pet golova, a da nisu primile ni jedan i tako se odmaknule na prednost koju Lokosice, nisu mogle da dostignu. U 55. minutu na semaforu je bilo 20:24, ali do kraja utakmice sledi još jedna serija gošći od četiri gola, dok je utakmica zaključena golom Kristine Prkačin za konačni rezultat 28:21 i pobedu Tiringera.

Kod Lokomotive najbolja Kristina Dramac s pet golova, dok su golmanke Lokosica zajedno upisale 11 odbrana. Marija Gladun devet, dok je Antonija Mamić dodala dve obrane.

Kod Tiringera, sa sedam golova, najbolje Katrin Pihlmajer i Johana Rajhert.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here