EHF evropska liga (M/Ž) – Čeka nas zanimljiva sezona 2024/25!

0
241
Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

U sezoni 2024/25 EHF Evropske lige za muškarce 42 tima će izaći na teren u potrazi za trofejom, a takmičenje će se odigrati 31. avgusta/1. septembra 2024. sa prvom etapom kvalifikacionog kola uoči revanš 7/8 septembra. U kvalifikacionoj rundi igraće 18 timova, dok će druga dva učestvovati u specijalnim kvalifikacijama, gde poraženi iz tog meča ispada u EHF evropski kup. 10 pobednika iz kvalifikacione runde i specijalnih kvalifikacija pridružiće se 22 tima koji su direktno bili nosioci u grupnim utakmicama. Žreb za kvalifikacioni krug se održava 16. jula u Beču u 11:00h. Biće emitovan uživo na YT kanalu “EHF Home of Handball”.

Kada bismo pogledali kako stoje ekipe sa Balkana, Trimo Trebnje će krenuti od kvalifikacione runde a isto će učiniti i Bjelin Spačva iz Vinkovaca dok će specijalne kvalifikacije igrati Izviđač. Grupnu fazu su izborili Nexe, Gorenje Velenje, Vardar, Sesvete i Vojvodina.

SISTEM TAKMIČENJA

Kod dama 35 timova će krenuti u borbu za trofej EHF Evropske lige za žene 2024/25, a 18 timova počinje takmičenje u 2. kolu kvalifikacija, koje počinje 5-6. oktobra pre revanša 12-13. oktobra. Ovi timovi će biti izvučeni u devet parova kada se žreb za 2. kolo održi 16. jula u Beču u 11:00h. Biće emitovan uživo na YT kanalu EHF “Home of Handball”. Devet pobedničkih timova će se plasirati u kvalifikacionu rundu 3, gde će im se pridružiti 15 timova koji su automatski nosioci tog kola. 12 uspešnih timova u 3. kolu plasiraće se u grupnu fazu, gde četiri najbolje nosioce već čekaju.

U kvalifikacionoj rundi 1 neće biti utakmica dok će u drugoj igrati Crvena zvezda i Đorče Petrov. U kvalifikacionoj rundi 3 igraće Lokomotiva Zagreb i Zrinski iz Čakovca. Za sada su u grupnoj fazi Ikast, Mecingen, Dunarea Braila i Nant.

SISTEM TAKMIČENJA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here